Izraeli megtorlástól félve sorban hagyják el Libanont a Hamász vezetői

A Hamász Bejrútban állomásozó katonai vezetőinek többsége elmenekült a libanoni fővárosból, mert attól tartanak, hogy merényletek célpontjai lesznek – jelentette vasárnap este az izraeli sajtó egy Hamászon belüli forrásra hivatkozva.

A gázai székhelyű terrorcsoporton belüli forrás szerint a Hamász jelentős intézkedéseket hozott vezetőik biztonságának szavatolására a Száleh al-Arouri célzott likvidálását követően, amelyet széles körben Izraelnek tulajdonítanak.

Arouri legalább öt másik emberrel együtt meghalt egy állítólagos izraeli dróncsapásban Bejrút déli külvárosában.

Arourit nemcsak a Hamász október 7-i dél-izraeli mészárlásának egyik fő kitervelőjeként tartották számon, hanem a Hamász Libanonba és Iránba való menekülésének egyik fő okozója is volt.

Sajtóinformációk szerint a Hamász tisztviselői sorban hagyták el Libanont, és Szíriába, illetve Törökországba menekülnek. Bár Ghazi Hamad magas rangú vezető állítólag Katarba menekült, és Arouri meggyilkolása óta nem tért vissza Libanonba.

Korábban vasárnap az izraeli erők letartóztatták Dalal és Fatima al-Arourit, a Hamász korábbi helyettes vezetőjének, Száleh al-Arourinak a testvéreit ciszjordániai al-Bireh és Aroura városokban lévő otthonaikban palesztin jelentések szerint.

A hadsereg rádiója szerint őket uszítás terjesztésével gyanúsítják.

Izrael levadássza az összes terrorista vezért

Száleh al-Arouri likvidálásával új korszak veszi kezdetét a Hamász számára.