Kiosztották az „Év antiszemitája” díjat, szoros volt a verseny az első helyért

Iszmail Hanijeh Hamász-vezér és Gigi Hadid szupermodell csak dobogós helyezést értek el a megmérettetésen.

Az „Év antiszemitája” 2023-as díját a StopAntisemitism szervezet Rashida Tlaib kongresszusi képviselőnek ítélte oda. Mivel a Hamász október 7-i támadása után durván megnőtt az antiszemitizmus, a kongresszusi képviselőnő komoly vetélytársakat kapott a verseny során.

„Tlaib képviselőnő jól megérdemelt címe hosszú antiszemita múltját tükrözi, de a Hamász október 7-i támadásai nyomán tett kijelentései különösen lelkiismeretlenek voltak”

– mondta Liora Rez, a StopAntisemitsim ügyvezető igazgatója. „Tlaib azzal vádolta Izraelt, hogy népirtást követ el a palesztinok ellen, mindeközben továbbra is védelmezi az Izrael zsidóktól való etnikai megtisztítására és népirtásra való felhívásokat.”

„Ez egy történelmileg veszélyes időszak az amerikai zsidók számára” – mondta Rez. „Az antiszemita incidensek és gyűlölet-bűncselekmények robbanásszerű növekedése közepette nem engedhetjük meg magunknak, hogy választott képviselőink olajat öntsenek a tűzre”.”

A kongresszusi képviselőnő júliusban egyike lett annak a mindössze 9 kongresszusi képviselőnek, aki egy olyan törvényjavaslat ellen szavazott, amely azt állította, hogy Izrael nem rasszista vagy apartheid állam. Ugyanez a törvényjavaslat kifejezte a kongresszus elutasítását az antiszemitizmus és az idegengyűlölet minden formájával szemben.

Egy pokoli szövetség

A liberális dogma olyan erkölcsileg romlott társadalmat hozott létre, amely vállvetve menetel az iszlám szent háború vadembereivel. Vélemény.

Tlaib hamisan terjesztette továbbá azt a vérvádat is, miszerint Izrael légicsapást mért egy gázai kórházra. Mint kiderült, a szóban forgó csapásért a palesztin Iszlám Dzsihád egy sikertelen rakétaindítása volt felelős.

Még azután is, hogy az Egyesült Államok megerősítette, hogy a PIDZS állt a kórházi robbantás mögött, Tlaib továbbra is azt terjesztette, hogy Izrael népirtást követ el.

Novemberben Tlaib állításai odáig fajultak, hogy egy videóban azzal vádolta Joe Bident, hogy támogatja „a palesztin nép kiirtását”, és tűzszünetre szólított fel. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt „népirtó őrültként” becsmérelte, és bírálta az Egyesült Államokat a gázai „mészárlások” finanszírozásáért.

Miközben Tlaib többször is népirtással vádolja Izraelt, folyton védelmébe veszi a „Folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz” jelszót, miközben a szlogen egyértelműen az egyállami megoldás mellett érvel (Izrael megszűnésével), ezért sokan népirtásra való felhívásnak tartják.

Antiszemitizmus miatt hagyta abba egyik tárgyát a brit védelmi miniszter lánya

Grant Shapps zsidó származású lánya azt mondta, hogy nem érzi magát biztonságban a Leedsi Egyetemen.