Őrület: Palesztin jelvényeket viseltek az ausztrál légitársaság utaskísérői

Az ausztrál nemzeti légitársaság, a Qantas egyik repülőgépének személyzete felháborodást váltott ki, miután a múlt hónapban palesztin zászlós jelvényeket viseltek a Melbourne és Hobart között közlekedő járaton — írja a Times of Israel.

A személyzet tagjait egy utas fényképezte le az egyenruhájukra erősített kis palesztin kitűzővel.

A Qantas közölte, hogy a nem engedélyezett jelvények egyenruhán való viselése ellentétes a szabályzattal, és hogy a személyzetet emlékeztetni fogja a szabályokra.

Harrison Grafanakis, az egyik utas a december 20-i járaton, a Sky News szerdai beszámolójában elmondta: „Láttam egy csomó Qantasnak dolgozó alkalmazottat – mind palesztin zászlókat viseltek”.

„Azt mondják, hogy ez nem megengedett, de a Qantasnak van múltja, hogy ezt csinálja – újra és újra megteszik” – mondta az egyébként nem-zsidó Grafanakis.

„Annyira kiábrándító látni, hogy egy nagy ausztrál légitársaság, amely annyi kormányzati pénzt kap, újra és újra ennyire belekeveredik a politikába.”

Dvir Abramovich, a Rágalmazásellenes Bizottság polgári jogvédő szervezet elnöke nyilatkozatában azzal vádolta a Qantast, hogy a palesztinbarát kiállás a terrorizmust támogatja, megfélemlítő, helytelen volt, és megsértette a légi közlekedés minden szabályát”.

A Qantas szóvivője a Sky Newsnak nyilatkozott:

„Az utaskísérő személyzet nem viselhet semmilyen jelvényt, kivéve, ha az a jóváhagyott egyenruhapolitika része”.

„Minden ügyfélnek biztonságban és tiszteletben kell éreznie magát, amikor a Qantas repülőgépén utazik.”

Fény a gázai alagút végén

Az arab-izraeli konfliktus vallási alapú, nem területekről szól, ez az egyik nagy tévedése a konfliktuskezelésnek – írja Amichay Mihály Éva véleménycikk-sorozatának első részében.