Kiállt Izrael mellett a Kfar Azába látogató iraki szépségkirálynő

Sarah Idan, amerikai kongresszusi képviselőjelölt és korábbi Miss Irak ellátogatott Kfar Azába, a Hamász terroristái által október 7-én megtámadott izraeli települések egyikébe.

„Meglátogattam Kfar Azát, azt a helyet, ahol a Hamász beszivárgásának szívszorító borzalma ártatlan izraeli családok lemészárlásához vezetett” – tweetelte Idan, aki demokrata jelöltként indul Kalifornia 30. kongresszusi körzetében.

„Alig egy mérföldre Gázától, szemtanúi voltunk, ahogy a Vaskupola elfogta a Hamász által kilőtt rakétákat. Elhoztam a régi iraki egyenruhámat, hogy mentálisan felkészült legyek, de még mindig le vagyok döbbenve, és nem találom szavakat.

Soha életemben, még az ISIS terrorja közepette sem láttam ilyen barbárságot”

– tette hozzá.

Az „egyenruha” alatt Idan egy terepszínű nadrágot, és egy „Fight Back” feliratú pólót és katonai csizmát értett, amelyet az Egyesült Államok vezette koalíciós erők tolmácsaként viselt Irakban.

„Nem érdekel, hogy mi a vallásod, ha az Istened megengedi, hogy ezt tedd a nevében, akkor az Istened téved. Szégyelljék magukat azok, akik úgy tesznek, mintha a mészárlás nem történt volna meg” – jegyezte meg Idan.

Idan és családja kénytelen volt elmenekülni Irakból, miután 2017-ben a Las Vegas-i Miss Universe szépségversenyen szelfizett Adar Gandelsman izraeli szépségkirálynővel. Iraki állampolgárságától megfosztották, és az Egyesült Államokba kapott menedéket.

Az izraeli Channel 12 csatornának adott interjújában Idan azt mondta, hogy képviselőként felkívánja venni a harcot az amerikai kongresszus Izrael-ellenes progresszív csoportjával, amelynek tagjai gyakran keverednek antiszemita és Izrael-ellenes botrányokba.

„Azt akarom, hogy [az emberek] lássák azt a borzalmat, ami a gázai háborút okozta. A világ azt kiabálja, hogy ‘Szabadítsátok fel Palesztinát’, pedig soha nem Palesztina felszabadításáról volt szó.

Ez nem Palesztina felszabadításáról szól – ártatlan családok megöléséről és élve elégetéséről. Ez nem Palesztina felszabadítása, ez terrorizmus”.

Elon Musk és Netanjahu közösen járta be a megtámadott Kfar Azát (videó)

Egy fontos megállapodást is kötött Izrael a tech-guruval.