Elon Musk és Netanjahu közösen járta be a megtámadott Kfar Azát (videó)

Az izraeli miniszterelnök csatlakozott a tech-guruhoz, aki a Hamász által az egyik legsúlyosabban támadott közösségek egyikébe látogatott.

Elon Musk hétfőn Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel közösen tekintette meg a Hamász október 7-i pusztítását Kfar Azában.

Kfar Aza, amely a gázai határ mellett fekszik, a mészárlás előtt mintegy 900 lakosnak adott otthont. A becslések szerint a terroristák 62 embert gyilkoltak meg, legalább 19-et pedig elraboltak a kibuc lakosai közül.

Musk ellátogatott az Itamari család otthonába is, ahonnan Abigail Idant, a 4 éves amerikai-izraeli lányt a Hamász terroristái elrabolták, miután szüleit a szeme láttára meggyilkolták. Idan az apja véres teste alá bújt, de a terroristák észrevették és elrabolták. A kislányt vasárnap engedték szabadon 13 másik, Gázában fogva tartott izraelivel együtt.

ראש הממשלה נתניהו הציג לאילון מאסק את זוועות טבח ה-7 באוקטובר בקיבוץ כפר עזה

ראש הממשלה בנימין נתניהו סייר הבוקר עם אילון מאסק בקיבוץ כפר עזה. ראש הממשלה נתניהו הראה למאסק את זוועות הטבח בקיבוץ מאירועי השבת של ה-7 באוקטובר. אילון מאסק שמע ממ”מ ראש מועצת שער הנגב יוסי קרן ומנציג דובר צה”ל ליעד דיאמונד סקירה על הטבח בקיבוץ.

A kibuc bejárása után Netanjahu és Musk a jeruzsálemi Knesszetben tartott megbeszélést, ahol Musk megtekintette az IDF szóvivői csoportja által összeállított videofelvételek részleteit, amelyeken a Hamász október 7-i atrocitásai láthatóak.

A vetítést követően Musk és Netanjahu hosszabb megbeszélést és élő online vitát folytatott a mesterséges intelligencia biztonsági vonatkozásairól és más témákról. A találkozón részt vettek az izraeli biztonsági szervek magas rangú tisztviselői, valamint a mesterséges intelligencia és a kibernetika szakértői.

Korábban a Starlink gázai használatának ügye komoly feszültségeket szült Izrael és Musk között, most úgy tűnik, ez is megoldódott.

Shlomo Karhi izraeli kommunikációs miniszter ugyanis bejelentette, hogy Musk beleegyezett, hogy a Starlink műholdas internetét

kizárólag izraeli jóváhagyással lehet használni Izraelben és a Gázai övezetben.

Elon Musknál betelt a pohár: ezentúl tiltják az Izrael elpusztítását követelőket

Az X tulajdonosa szerint a „dekolonizáció” szükségszerűen népirtást jelent.