Terrorpárti tüntetők akadályoztak a forgalmas repülőtérhez vezető utakat

Amerika két nagy repülőterén történt incidensek során összesen 62 letartóztatásra került sor, mivel a Hamászt támogató tüntetők átmenetileg leállították a forgalmat. 

Palesztinbarát tüntetők gyűltek össze, hogy szerdán lezárják a New York-i JFK repülőtérre és a Los Angeles-i LAX repülőtérre vezető utakat.

A New York-i incidens szerda délelőtt 11 órakor kezdődött, amikor több autó elzárta a nagy repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat, és az utasok kiszálltak járműveikből.

A helyszínről készült videókon több tucatnyi ember látható, akik összekulcsolva a kezüket, elállták a forgalmat az autópályán és arra kényszerítették az utazókat, hogy csomagjaikkal együtt az esőben gyalogoljanak a terminálokhoz.

A tüntetők közel egy órán keresztül folytatták a forgalom akadályozását és palesztinbarát jelszavak skandálását, mire a rendőrség megérkezett. Néhány tüntető „Jog a hazatéréshez” és „Szabaduljunk meg a népirtástól” feliratú transzparenseket vitt, míg a tüntetők tömegéből olyan közös skandálások hallatszottak, mint a „Folyótól a tengerig”

számolt be a New York Post.

A Port Authority rendőrsége szerint 26 letartóztatás történt, és a forgalom helyreállt.

A Los Angeles-i incidens során néhány tucat tüntető elzárta a repülőtér bejáratát, és cementtömbökkel és más tárgyakkal próbálták eltorlaszolni az úttestet.

A videókon látható, amint a rendőrök közelednek a tüntetőkhöz, akik menekülésre kényszerülnek. A Los Angeles-i rendőrség a becslések szerint 35 tüntetőt tartóztott le.

A palesztinokat támogató tüntetők világszerte megzavarják a közrendet.

Több száz tüntető jelent meg Manhattanben karácsony napján egy tüntetésen, ahol megzavarták a turistákat és az ünnepi vásárlókat. A tüntetők Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter és Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó otthonához is elvonultak, mivel ők otthon ünnepelték a karácsonyt családjaikkal.

A múlt hónapban Izrael-ellenes tüntetők megzavarták a hálaadásnapi felvonulást is azzal, hogy kezüket a Sixth Avenue közepére ragasztották, és művérrel kenték be magukat.

A The New York Times már megint fullba tolja a Hamász-propagandát

Az amerikai lap december 24-én közölte le a hamászos gázai polgármester cikkét.