Rakétatalálat ért egy izraeli templomot, sok a sebesült

Az izraeli erők kedden heves tűzpárbajba keveredtek a Hezbollah terroristáival, miután Libanonból kilőtt páncéltörő rakéták csapódtak be egy templomba a nyugat-galileai Ikrit faluban, megsebesítve legalább 10 izraelit.

A sebesültek között volt egy 80-as éveiben járó izraeli civil és az Izraeli Védelmi Erők kilenc katonája is a helyi média szerint. A jelentések szerint a katonák a sebesült civil evakuálása közben sérültek meg.

Az IDF és a Magen David Adom mentőszolgálat csapatai a helyszínen ellátták a sebesültek egy részét az izraeli média beszámolói szerint.

Az IDF közölte, hogy a Hezbollah páncéltörő rakétái az ikriti Szent Mária görög ortodox templomot találták el.

„Ez a támadás nemcsak az ENSZ Biztonsági Tanács 1701-es határozatának egyértelmű megsértése, hanem a vallásszabadság megsértése is”

– közölte az IDF.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a világ keresztényeihez intézett karácsonyi üzenetében azt mondta, hogy a zsidó állam szembeszáll „szörnyetegekkel, akik gyerekeket gyilkoltak meg a szüleik szeme láttára és szülőket a gyerekeik szeme láttára, akik megerőszakoltak és lefejeztek nőket, akik élve elégettek csecsemőket, akik túszul ejtettek csecsemőket”.

„Ez nemcsak Izrael harca ezek ellen a barbárok ellen, hanem a civilizáció harca a barbárság ellen”

– tette hozzá.

Hatalmas húszi drón- és rakétámadást akadályozott meg az amerikai flotta

Az amerikai és izraeli hadsereg közösen hárította el a terroristák a támadását.