Utálják a népszerű, az igazságot kimondó izraeli dalt a Hamászsimogatók

A Ness és Stilla zenei duó „HarbuDarbu” című dala, amely az izraeli hadseregnek a Hamász elleni harcban való összefogását írja le az október 7-i mészárlás után, komoly visszahangot vált ki a palesztin-barát világban. Nem baj.

Egy izraeli duó által kiadott dal a Gáza elleni háborúban harcoló katonai egységek erkölcsösségét és a harcok jogosságát méltatja.

A dal címe anarchiát jelent arabul, a rap-számban arról énekelnek, hogy a Hamász a moderkori amalék (a Bibliában említett kánaánita nép, mely az Egyiptomból kivonló fegyvertelen zsidókra támadt és amelynek kiírtására a Biblia szerint Isten parancsot adott), amely terrorszervezet meg fogja kapni méltó büntetését az izraeli hadseregtől.

(Emlékezetes, hogy korábban Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is az amalékhez hasonlította a Hamász terroristáit, a miniszterelnök szavait azután kontextusából kiragadva Izrael-ellenes propagandára használták mondván, hogy Netanjahu az egész palesztin népet akarja kiírtani).

A katari székhelyű Al Jazeera hírtelevízió közzétette a dalt a közösségi média platformjain, azt állítva, hogy az népirtásra buzdít. Hasonlóan gondolta Jess Williams amerikai színész, a népszerű Grey’s Anatomy című sorozat főszereplője, és aki korábban hangosan kiállt a palesztinok mellett és elítélte Izraelt, szintén megosztotta követőivel a videót és azt írta, hogy az „legitimálja a népirtást”.

A dalban Izrael-ellenesként említett egykori pornósztár, Mia Khalifa, akit Izrael-ellenes kijelentései után kirúgtak állásából a „Playboy” magazinnál, azt mondta, hogy a dal az ő megölésére szólított fel.

Az izraeli énekesnő, Stilla az alábbi módon kommentálta a felháborodást:

„Örülünk a vitának, amit a dal világszerte elindított, hogy mindenki tudja és emlékezzen arra, hogy erős nemzet vagyunk, erős hadsereggel, és ami a legfontosabb, a végén pedig mindenki megkapja a magáét”

– írta közleményében az izraeli zenészduó.

A dal a Youtube zenemegosztón már 10 millió feletti nézettséget produkált.

No Title

No Description

Nem is vártunk mást: az ENSZ már megint úgy tesz, mintha Izrael nem is létezne

A közel-keleti térkép némi módosításával az ENSZ határossá tette egymással Jordániát és Gázát.