Nem is vártunk mást: az ENSZ már megint úgy tesz, mintha Izrael nem is létezne

A közel-keleti térkép némi módosításával az ENSZ határossá tette egymással Jordániát és Gázát.

„Életmentő élelmiszerekkel teli humanitárius konvoj lépett át Jordániából Gázába, először azóta, hogy a konfliktus kitört a Közel-Keleten”

– közölte a nemzetközi szervezet, teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy Jordánia és Gáza között egy másik ország is áll, mégpedig Izrael.

A közösségi platformon sokan fel is hívták a nemzetközi szervezet figyelmét arra, hogy Jordániából nem lehet „átkelni” Gázába, csak Izraelen keresztül.

United Nations on Twitter: „A humanitarian convoy filled with life-saving food has crossed from Jordan into Gaza for the first time since conflict broke out in the Middle East.@WFP says the delivery is a crucial step for reaching people in need. https://t.co/KptegPpfnJpic.twitter.com/H5IPVIICRd / Twitter”

A humanitarian convoy filled with life-saving food has crossed from Jordan into Gaza for the first time since conflict broke out in the Middle East.@WFP says the delivery is a crucial step for reaching people in need. https://t.co/KptegPpfnJpic.twitter.com/H5IPVIICRd

Az ENSZ húzása azért is káros, mert az elvileg pártatlan nemzetközi szervezet a zsidó állam legimitációját, illetve a Gázának nyújtott humanitárius segítségnyújtásban játszott szerepét csökkenti ezzel a nyelvezettel.

Izrael engedélye és az IDF közreműködése nélkül, semmilyen humanitárius segély nem jut be a Hamász által irányított területre.

Az ENSZ és szakosított szervezetei a két hónapja tartó Izrael-Hamász háború alatt rengeteg kritikát kaptak már az elfogultságuk és hallgatásuk (lásd: megerőszakolt izraeli nők esete) miatt.

Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete szerint az egész világ tanúja lehet annak, hogy a nemzetközi szervezet

„már egy cseppnyi legitimitással vagy jelentőséggel sem rendelkezik”.

Izrael szerint az ENSZ-főtitkár veszélyt jelent a világbékére

„Aki a világbékét támogatja, annak támogatnia kell Gáza felszabadítását a Hamász alól” – vágott vissza Guterresnek az izraeli külügyminiszter.