A Hamászt kritizálta a Palesztin Hatóság biztonsági tisztje, lelőtték

Egy palesztin biztonsági tisztet lelőttek a Palesztin Iszlám Dzsihád (PIJ) ciszjordániai ügynökei, miután a közösségi médiában közzétett egy videót magáról, amelyben a Hamászt „iráni proxynak” nevezte.

„A Palesztin Hatóság nem hajlandó feláldozni a védelmi apparátusát és az embereit”

– mondta a videón a biztonsági tiszt annak kapcsán, hogy a PH miért nem szállt be a háborúba a Hamász oldalán.

„Ugyanezek az emberek 1994 óta teszik tönkre a nemzetet. Emberek ezrei váltak menekültté az ellenállás miatt, és 700 biztonsági tisztviselőt öltek meg” – tette hozzá Muhammad Bayan Abed.

Megtorlásként az Iszlám Dzsihád, amely a Hamász oldalán aktívan harcol Izrael ellen a Gázai övezetben, ciszjordániai ügynökei felkutatták Abedet, és lábon lőtték,

később pedig megosztottak egy videót az interneten, amelyen a férfi a fájdalomtól vonaglik.

Lerántotta a leplet a Hamász működéséről az egyik gázai kórházigazgató

A Kamal Advan kórház igazgatója bevallotta, hogy 2010-óta a Hamász tábornokaként szolgált.

Az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai, Mahmúd Abbász palesztin elnök Fatah mozgalmának fegyveres szárnya válaszul „Átlépték a határt” címmel közleményt tett közzé a támadók ellen, amelyben halálra ítélte őket. A nyilatkozat felszólítja a lövöldözők szüleit, hogy „adják meg magukat”, és sürgeti a PIJ helyi ágát, hogy ítélje el tettüket.

A múlt hónapban két palesztint meglincseltek és kivégeztek a ciszjordániai Tulkarm menekülttáborában, miután azzal vádolták őket, hogy együttműködtek Izraellel.

Egyikük az együttműködés részleteiről készült videofelvételeken bevallotta, hogy 17 000 sékelt (4600 dollár), a másik gyanúsított pedig 10 000 sékelt (2700 dollár) kapott a „szolgálataiért cserébe”.

A Hamász már öngyilkos merénylőket is bevet a Gázai övezetben

„Aki nem volt bent, az nem érti, hogy mivel állunk szemben” – meséli az egyik Gázában harcoló izraeli katona.