Lerántotta a leplet a Hamász működéséről az egyik gázai kórházigazgató

A Kamal Advan kórház igazgatója bevallotta, hogy 2010-óta a Hamász tábornokaként szolgált.

A gázai Dzsablijában található Kamal Advan kórház vezetője, Ahmad Kahlot vallomást tett a Sin Bétnek, hogy a Hamász katonai műveleti központként használta a kórházát.

Kahlot azt mondta kihallgatóinak, hogy 2010-ben csatlakozott a Hamászhoz dandártábornoki rangban.

Ezután elmondta, hogy az alá tartozó kórházi személyzet (orvosok, ápolók, mentősök és más alkalmazottak) közül sokan a Hamász Al-Kasszam brigádjának tagjai voltak.

Israel Defense Forces on Twitter: „Hamas in their own words: Ahmad Kahalot-Senior Hamas Member since 2010 and director of the Kamal Adwan Hospital in Jabalya in northern Gaza admits that Hamas has used hospitals as military facilities under their control.Video credit: ISA Spokesperson pic.twitter.com/QGLclR94at / Twitter”

Hamas in their own words: Ahmad Kahalot-Senior Hamas Member since 2010 and director of the Kamal Adwan Hospital in Jabalya in northern Gaza admits that Hamas has used hospitals as military facilities under their control.Video credit: ISA Spokesperson pic.twitter.com/QGLclR94at

Kahlotot december 12-én tartóztatták le, és azóta részletesen elmagyarázta, hogyan rejtették el a Hamász a fegyvereit, és hogyan használta a kórházat a terrorcsoport. Bevallotta, hogy a Hamász az egyik IDF-katonát túszként a kórházba vitte, valamint azt is, hogy mentőautókat használtak a terroristák az izraeli túszok holttesteinek mozgatására.

A kórházigazgató elmondása szerint a Hamásznak külön irodái, mentőautói és felszerelései vannak, amelyek eltérő színűek és feliratúak, mint a többi.

Az IDF a háború kitörése óta több bizonyítékot hozott nyilvánosságra arról, hogy a Hamász a több mint 20 gázai kórház közül szinte mindegyikben tevékenykedik.

Barbárok: gyerekjátékokba rejtett robbanószerkezeteket találtak Gázában

A terroristák gyereksírást is játszottak hangszórókról, hogy a túszok után kutató izraeli katonákat odacsalják.

Győzelem: több tucat Hamász-terrorista adta meg magát az egyik gázai kórháznál

Tömeges fegyverletételre került sor a Kamal Advan kórházban.