Szégyen: A TikTok elutasítja a túszok kiadását követelő hirdetéseket

A TikTok kínai közösségi médiavállalat megtagadta a Túszok és Eltűnt Személyek Fóruma számára a Gázában túszként fogva tartott szeretteik hazatérését követelő hirdetések közzétételét, arra hivatkozva, hogy azok „túlságosan politikai jellegűek” – jelentette a Fox News. A TikTokkal ellentétben más közösségi médiaplatformok, például a Facebook és az Instagram, beleegyezett a hirdetések futtatásába.

Yossi Lubaton izraeli reklámszakember, aki a Túszok és Eltűnt Személyek Fórumának tartalomkészítését vezeti, a Fox News Digitalnak megerősítette, hogy a TikTokot néhány héttel a Hamász október 7-i mészárlása után keresték meg, és felkérték, hogy a túszok szabadon bocsátására felhívó humanitárius kampány részeként helyezzen el tartalmakat.

„Azt mondták, hogy a szabályzatuk szerint nem tudunk fizetett kampányokat elhelyezni, mert azokat túlságosan politikainak vagy túlságosan erőszakosnak tartják”

– mondta. „Állítólag ez egy szigorú politika, amelyet egyaránt alkalmaznak az izraeli és a másik oldalra is, ezért elkezdtük helyette a Facebookon és a Google-on elhelyezni a fizetett kampányt.”

A Fox News Digital kampányában készült videókon a civil túszok teljesen normális dolgokat csinálnak, táncolnak vagy egy fociznak, majd egy olyan plakátra váltottak, amelyen további, a Hamász által Gázában fogva tartott civilek arcát mutatják.

„Kampányunk alapja a humanitárius politika, a gyermekek és civilek elrablása háborús bűncselekmény, és a Hamásznak el kell engednie őket”

– mondta Lubaton a Fox News Digitalnak.

A hírre reagálva Shlomo Karhi kommunikációs miniszter felvette a kapcsolatot a TikTok vezetőségével, és követelte, hogy a platform korrigálja a hirdetések jóváhagyásának elutasításáról szóló igazságtalan döntést.

A TikTok a Fox Newsnak elmondta, hogy a fizetett hirdetéseket a hirdetési irányelveknek és a közösségi iránymutatásoknak való megfelelés alapján fogadják el és utasítják el, nem pedig az alapján, hogy azok egy aktuális eseményhez kapcsolódnak vagy egy országnak kedveznek-e.

A vállalat közölte, hogy hirdetési irányelvei nem engedélyezik a politikai hirdetéseket, „beleértve a kampányszlogenek használatát”, és hogy tiltják az olyan hirdetéseket is, amelyek „háborút, fegyvereket, túszokat és erőszakot ábrázolnak”.

Miért nem fogadhatja el Izrael a Hamász által kínált tűzszünetet?

Egy tartós tűzszünet csak a Hamász hatalmának megerősítését és újbóli felfegyverzését segítené.