Gyerekeknek készült robbanóöveket talált az izraeli hadsereg Gázában

Az izraeli védelmi erők az elmúlt 24 órában 200 terrorista infrastruktúra célpontra mértek csapást Gázában, és lefoglalták a Hamászhoz tartozó fegyvereket – közölte vasárnap az izraeli hadsereg rádiója.

A létesítmények között volt egy olyan épület Gáza északi részén, ahol civilek tartózkodtak, és amely a Hamász fegyverkomplexumát tartalmazta. A katonák gyerekek számára átalakított robbanóöveket, több tucat robbanóanyagot, több száz gránátot és hírszerzési dokumentumokat találtak.

A fegyverraktárak iskolák, egy orvosi klinika és egy mecset közelében voltak.

Daniel Hagari ellentengernagy, az izraeli hadsereg szóvivője szombat este újságíróknak tartott tájékoztatóján nyilvánosságra hozta, hogy az október 27-én kezdődött szárazföldi háború során az izraeli erők mintegy 30 ezer, a Hamász birtokában lévő robbanószerkezetet semmisítettek meg és foglaltak le, köztük páncéltörő rakétákat és rakétákat.

„Óriási mennyiségű fegyver van Gázában; néhányat, mint ma történt, iskolákban találtak. A Daraj-Tufah (Gáza két városrésze) területén zajló jelenlegi műveletünk során átvizsgáltuk az iskolákat, és fegyvereket találtunk, köztük jelentős mennyiségű rakétát és a Hamász tengeri kommandós egységéhez tartozó felszerelést. Lefoglaljuk a fegyvereket, ezzel semlegesítve a Hamász terrorista képességeit” – mondta Hagari.

Több harckocsi, tüzérség és katona – hatalmas fegyverkezésbe kezd az IDF

A zsidó államot fenyegető többfrontos háborúra készül az izraeli katonai vezetés.