Több harckocsi, tüzérség és katona – hatalmas fegyverkezésbe kezd az IDF

A folyamatban lévő Izrael-Hamász háború mellett az IDF vezérkara és a védelmi minisztérium vezetői az elmúlt napokban megbeszéléseket folytattak a haderőfejlesztési kérdésekről – írja a The Jerusalem Post.

A becslések szerint az IDF minden évben több milliárd sékelt fog kérni a kormánytól, hogy az ország hatékonyan fel tudjon készülni egy többfrontos háborúra.

A többéves haderőreform és fegyverkezés legfőbb szorgalmazója az IDF vezérkari főnöke, Herzi Halevi altábornagy.

„Gáza ízelítőként szolgál abból a többfrontos háborúból, amellyel az IDF-nek a jövőben szembe kell néznie”

– mondta egy, a terv részleit ismerő forrás a JPostnak. „Amikor a [jemeni] húszik ránk lőnek, az jól példázza a fenyegetést, amellyel szembenézünk, a többfrontos hadviselés lehetőségét”.

A többéves tervvel az IDF a ciszjordániai, libanoni, iráni, jemeni húszi lázadók, a szíriai és iraki Irán-barát síita milíciák, valamint a tenger felől érkező fenyegetések elleni többrétegű védekezést kíván kiépíteni.

Az IDF emellett igyekszik növelni a különböző rakétaelhárító és Vaskupola-ütegek számát, megerősíteni a csapatok létszámát a határok mentén, bővíteni a hivatásos, állandó és tartalékos állományt, új hírszerző parancsnokságot létrehozni a Gázai övezetben, hogy segítse a helyi erőket a háború utáni műveletek végrehajtásában, valamint beruházni egy légi és földi lézerrendszerbe a rakéták elleni védekezéshez.

Egyre merészebb a síita polip – mire vár még Amerika?

Még nem késő megakadályozni az amerikai elrettentés teljes összeomlását a Közel-Keleten. Vélemény.

Ezenkívül az IDF azt kívánja javasolni a politikai vezetésnek, hogy töröljék el a szolgálatcsökkentést, térjenek vissza a 36 hónapos szolgálati időhöz, és változtassák meg a sorkatonai szolgálat modelljét.

Ebben a szakaszban a biztonsági intézményen belül nézeteltérés van arról, hogy a 8,7 milliárd dollárnyi amerikai segélyt hogyan osszák el a védelemi- és támadóképességek között.

A Jerusalem Postnak nyilatkozó forrás elmondta, hogy „a terrorizmus kérdésében az elrettentés összeomlott”.

„Ezért több tüzérséget, több páncélozott személyszállítót, több harckocsit és több aktív védelmet, mint a Vaskupola, kell vásárolnunk”

– tette hozzá.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Hősök: így harcolnak az IDF harcosai a Hamász terroristái ellen (képgaléria)

Az IDF új képeket tett közzé a Gázában tevékenykedő izraeli katonákról.