Biden és Netanjahu is a túszok szabadon bocsátásának fontosságát hangsúlyozta

Joe Biden amerikai elnök szombaton, telefonon, megbeszélést folytatott Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel.  A Fehér Ház közleménye szerint „a vezetők megvitatták Izrael gázai katonai hadjáratát, beleértve annak céljait és szakaszolását. Az elnök hangsúlyozta a polgári lakosság védelmének szükségességét, beleértve a humanitárius segélyakciót támogató lakosságot is, valamint annak fontosságát, hogy a civilek biztonságosan eltávolodhassanak a folyamatban lévő harcok által érintett területekről”.

„A vezetők megvitatták az összes fennmaradó túsz szabadon bocsátásának biztosítását. Megállapodtak abban, hogy továbbra is rendszeres konzultációt folytatnak közvetlenül és a nemzeti biztonsági csapataikon keresztül” – tette hozzá a nyilatkozat.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal szintén közleményt adott ki a beszélgetésről, amelyben az állt: „Benjamin Netanjahu miniszterelnök ma este beszélt Joe Biden amerikai elnökkel, és elismerését fejezte ki az Egyesült Államok álláspontja miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsában”.

„A miniszterelnök világossá tette, hogy Izrael addig folytatja a háborút, amíg minden célját el nem éri”

– tették hozzá.

Biden korábban szombaton Washingtonban újságíróknak azt mondta, hogy „hosszú beszélgetést” folytatott Netanjahuval, ám a „magánbeszélgetés” tartalmát nem kívánta kommentálni.

Több harckocsi, tüzérség és katona – hatalmas fegyverkezésbe kezd az IDF

A zsidó államot fenyegető többfrontos háborúra készül az izraeli katonai vezetés.