Nikki Haley: a „Hamász-barát országoknak” kellene befogadnia a palesztinokat

Nikki Haley republikánus elnökjelölt szerint Egyiptomnak, valamint a „Hamász-barát országoknak”, Katarnak, Iránnak és Törökországnak kellene befogadnia a gázai háború elől menekülő palesztinokat — számol be a Times of Israel.

Arra a kérdésre, hogy a menekülő palesztinoknak hová kellene menniük, Haley az ABC Newsnak adott interjújában azt mondta: „A rafahi kapuhoz kellene menniük, és Egyiptomnak kellene őket befogadnia”.

„De én mindig is azt mondtam, hogy a Hamász-barát országokba kellene menniük – Katar, Irán, Törökország… küldjék őket oda… Ezek Hamász-barát országok”

— magyarázta Haley.

„Miért nem veszi át őket Egyiptom? Mert nem bíznak bennük, hogy melyikük terrorista és melyikük nem? Ez egy szomorú állapot, de ennek a gonoszságnak a valósága nagyon is egyértelmű az arab országokban is. Az arab országok mindig is nagyon óvatosak voltak, és tudják, hogy Irán milyen veszélyeket jelenthet”

– mondja.

„Nem akarják, hogy ezek a terroristák utánuk jöjjenek. Szaúd-Arábia jól megérezte a húszikat Jemenben. Egyiptom is pontosan tudja, mire képesek.”

„Miért nem beszél mindenki Egyiptommal? Miért nem beszélnek Törökországgal? Miért nem beszélnek Katarral? Miért nem beszélnek Iránnal? Miért nem tesznek valamit a palesztinok megsegítésére? Miért mindig Izraelt és az USA-t okolják? Mindig ez a helyzet” — mondta a 2024-es elnökválasztás egyik republikánus aspiránsa.

Elizabeth Rimini on Twitter: „ניקי היילי מדברת בעצם על… „היום שאחרי”. pic.twitter.com/7VEASBoN9q / Twitter”

ניקי היילי מדברת בעצם על… „היום שאחרי”. pic.twitter.com/7VEASBoN9q

Trump lánya és veje a Hamász mészárlásának helyszínén járt

Ivanka Trump és Jared Kushner a reggeli órákban érkezett a zsidó államba, hogy kifejezze szolidaritását a háború miatt, amelyet a palesztin terror ellen folytat.