Trump lánya és veje a Hamász mészárlásának helyszínén járt

Izraelbe érkezett Ivanka Trump és Jared Kushner, Donald Trump volt amerikai elnök lánya és volt főtanácsadója — írja a The Jerusalem Post.

A házaspár a reggeli órákban érkezett a zsidó államba, hogy szolidaritását fejezze ki az országgal, amely háborút folytat a gázai székhelyű iszlamista terrorszervezet, a Hamász ellen.

Amir Ohana, a Knesszet szóvivője kísérte el a párt 24 órás izraeli látogatásuk első állomásán.

Kfar Ázá településen, a Hamász melegágyától, Shejajától alig néhány kilométerre Trump és Kushner olyan helyi lakosok beszámolóit is meghallgatták, akik a Hamász támadásáig a közösségben éltek.

Az egykori lakosok beszámoltak az október 7-én átélt élményeikről, valamint a Hamász által elrabolt és lemészárolt szomszédaikról és barátaikról.

A házaspárral beszélgető egyik lakó, Sáchár Schnorman azt állította, hogy ő és felesége, Ayelet Cohen voltak az első és eddig egyetlen lakosok, akik visszatértek a közösségbe.

„Csak ebben a kibucban 64 embert gyilkoltak meg, tizenkilencet elraboltak, számos sebesült volt. De a legfontosabb, hogy öten még mindig túszként vannak fogságban Gázában”

— mondta az egyik lakos.

Egy másik egykori lakos, Maor Morvia azt mondta a párosnak: „Le kell győznünk a Hamászt, hogy a gyerekeink visszajöhessenek ide játszani a mezőkre. Ez nem történhet meg újra.”

Trump és Kushner olyan határrendészeket és katonákat is meghallgattak, akik a határon átnyúló mészárlás során többek között segítettek életeket menteni és felszámolni a beszivárgó Hamász-terroristákat, és meghallgatták a Zaka önkénteseit is.

„Köszönjük, hogy megosztották velünk a történeteiket. Csak azt kell mondanom, hogy nagyon megtisztelő számomra, hogy itt lehetek önökkel, különös tekintettel azokra a hőstettekre, amelyeket elkövettek” – fogalmazott Kushner.

Jared Kushner and Ivanka Trump visit the devastating Kibbutz of Kfar Aza

Uploaded by Israel National News – Arutz Sheva on 2023-12-21.

A Hamász visszautasította Izrael tűzszüneti ajánlatát

Nem tárgyalnak a túszok elengedéséről, amíg nem lép életbe a teljes tűzszünet.