A Hamász visszautasította Izrael tűzszüneti ajánlatát

A Hamász állítólag elutasította az izraeli ajánlatot egyhetes tűzszünetre a túszok szabadon bocsátásáért cserébe, mondván, hogy nem tárgyalnak a túszok elengedéséről, amíg nem lép életbe a teljes tűzszünet – közölték egyiptomi tisztviselők a Wall Street Journallal.

Iszmail Haníje, a terrorszervezet politikai szárnyának vezetője a tegnapi nap folyamán Kairóban találkozott hírszerzési tisztviselőkkel, hogy megvitassák Izrael ajánlatát, de állítólag azt mondta, hogy azért van ott, hogy a teljes tűzszünetért és több humanitárius segélyért harcoljon.

A palesztin Iszlám Dzsihádot először vonták volna be a tárgyalásokba, ők azonban már azelőtt követelik a tűzszünetet, mielőtt bármilyen tárgyalás megkezdődne. Azt is követelték, hogy 100 izraeli túszért cserébe Jeruzsálem engedje szabadon az összes palesztin foglyot.

„A Hamász álláspontja továbbra is az, hogy nem akarja a humanitárius tűzszüneteket. A Hamász a Gáza elleni izraeli háború teljes befejezését akarja”

– nyilatkozta egy palesztin tisztviselő.

Mindeközben az IDF tovább nyomul előre Hán Júniszban: a Hamász harcosai folyamatosan adják meg magukat és terroristák alagúthálózatának újabb részeire bukkantak rá az izraeli erők.

Lerántotta a leplet a Hamász működéséről az egyik gázai kórházigazgató

A Kamal Advan kórház igazgatója bevallotta, hogy 2010-óta a Hamász tábornokaként szolgált.

A Hamász már öngyilkos merénylőket is bevet a Gázai övezetben

„Aki nem volt bent, az nem érti, hogy mivel állunk szemben” – meséli az egyik Gázában harcoló izraeli katona.