Az egyik túsz családja beperelte a Vöröskeresztet, amiért nem segítettek

Ráz Ben Ámi, 57 éves német-izraeli túsz, akit 54 nap Hamász-rabság után november 29-én engedtek szabadon. Ráz-t férjével, Oháddal együtt rabolták el Beeri Kibbucban lévő otthonukból. A férj még most is a Hamász fogságában van. Azzal vádolják a Vöröskeresztet, hogy szándékosan nem segített abban, hogy a súlyosan beteg Ben Ámi megkaphassa létfontosságú gyógyszereit — írja az i24 News.

Fogságuk alatt a család a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságától (ICRC) kért segítséget a létfontosságú gyógyszerek átadásához, mivel Ráz agydaganattal küzd – jelentette az izraeli média. Ben Ámiék most beperelik a szervezetet, amely szerintük elutasította a megkeresésüket.

A kereset szerint a család az ICRC izraeli, németországi és egyesült államokbeli képviselőihez fordult, de

nem kaptak mást, mint egy e-mailt, amelyben sok szerencsét kívántak nekik „a szeretteikkel való újra talákozáshoz”.

A Surát HáDin izraeli polgárjogi szervezet pert nyújtott be a jeruzsálemi kerületi bírósághoz, amelyben azzal vádolja az ICRC-t, hogy nem tett eleget a Hamász túszainak segítésével kapcsolatos kötelezettségeinek, nevezetesen nem biztosította a rendelkezésre álló gyógyszereket.

A Surát HaDin alapítója és elnöke, Nitsana Darshan-Leitner kijelentette:

„A Nemzetközi Vöröskereszt újra elköveti a holokauszt hibáit, amikor a történelem legsötétebb időszakában magára hagyta a zsidó népet. Nem fogadhatjuk el az emberi élet ilyen semmibe vételét és tiszteletlenségét, csak azért, mert zsidók”.

„A Nemzetközi Vöröskereszt egyszerűen elfogult. Naponta tevékenykedik Gázában, nem okoz neki gondot, hogy Izraelt úgynevezett »jogsértésekkel« vádolja, miközben nem törődik az elrabolt túszokkal” – tette hozzá.

Trump lánya és veje a Hamász mészárlásának helyszínén járt

Ivanka Trump és Jared Kushner a reggeli órákban érkezett a zsidó államba, hogy kifejezze szolidaritását a háború miatt, amelyet a palesztin terror ellen folytat.