Ajvé: késes támadó rontott be egy párizsi zsidó bölcsődébe!

A férfi továbbra is szabadlábon van, miután berontott egy párizsi bölcsődébe, és egy 15 centis késsel halálosan megfenyegette az intézmény vezetőjét.

A támadó december 12-én egy nem zárt ajtón keresztül jutott be a Les Minis Kids bölcsődébe. A zsidó intézmény Párizs délkeleti részén, Créteil külvárosában található, ahol nagyszámú zsidó közösség él.

„Megerőszakollak, mocskos cionista. Megöllek, mocskos zsidó, mocskos cionista. Visszajövök másokkal, és úgy bánok veled, mint Gázában”

mondta a késes támadó a bölcsőde igazgatójának.

A bölcsődében kilenc gyermek tartózkodott az incidens idején, de őket még időben egy biztonságos helyiségbe vitték, így szerencsére nem is találkoztak a támadóval.

Modernkori Exodus: a brit zsidók fele (!) fontolgatja hazája elhagyását

Az október 7-e óta tapasztalható antiszemitizmus teljesen a feje tetejére állíthatja a helyi zsidó közösségek jövőjét.

„Késsel fenyegetett meg egy nőt egy bölcsődében. Ide vezet az antiszemitizmus” – írta Yonathan Arfi, a franciaországi zsidó intézmények reprezentatív tanácsának (CRIF) elnöke, hozzátéve, hogy a Hamász támogatói Franciaországban

„már nyíltan támogatják a terrorizmust”.

Október 7. és november 14. között Franciaországban több mint 1500 antiszemita incidenst regisztráltak az ország belügyminisztériuma szerint.

Az antiszemitizmus miatt kell rettegnie Európa legnagyobb zsidó közösségének

Sokan álnevet használnak, elrejtik kipájukat és eltávolítják a mezüzét ajtajukról.