Meggyilkolták a lányát, mégis kétállami megoldást akar az izraeli milliárdos

Eyal Waldman izraeli tech-milliárdos lányát, Danielle-t, barátjával, Noammal és barátaikkal együtt gyilkolták meg a Hamász terroristái, amikor megpróbáltak elmenekülni a Nova zenei fesztivál helyszínéről.

Annak ellenére, hogy a Hamász október 7-én meggyilkolta legkisebb lányát, Eyal Waldman izraeli tech-milliárdos, a Waldo Holdings alapítója és a Mellanox korábbi elnök-vezérigazgatója a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy hisz a közeljövőben megvalósuló kétállami megoldás lehetőségében.

„Csodálatos lány volt” – mondta Waldman a brit műsorszolgáltatónak.

„Imádott táncolni. Szerette az állatokat. Szerette az embereket. Nagyon sok barátja volt. Szeretett snowboardozni, búvárkodni, motorozni Noammal”.

A BBC szerint amint Waldman megtudta, hogy a lánya eltűnt, azonnal hazasietett Indonéziából, és keresni kezdte Danielle-t, az Apple órájának nyomkövetésével.

Az autót később lövedéknyomokkal és vérfoltosan találták meg.

„Rengeteg vér volt az autóban” – folytatta Waldman. „Reméltem, hogy nem volt az autóban, vagy hogy megsebesült, és el tudott menekülni, vagy túszul ejtették.”

Danielle holttestét két nappal később találták meg.

Steven Spielberg filmre veszi a Hamász-mészárlás túlélőinek történeteit

A Dél-kaliforniai Egyetem Shoah Alapítványa, amelyet Steven Spielberg Oscar-díjas rendező alapított, elkezdte összegyűjteni a Hamász október 7-i mészárlásának izraeli túlélőinek vallomásait.

Waldman a BBC-nek elmondta, hogy nem bánta meg a palesztinoknak nyújtott korábbi emberbaráti segítségét, amely magában foglalta egy gázai tervezőközpont megnyitását, egy 360 000 dolláros adományt egy kórház építésére az övezetben, valamint munkahelyek teremtését mind a gázai, mind a ciszjordániai palesztinok számára.

A tech-milliárdos fenntartja reményét, hogy a közeljövőben kétállami megoldás születik az izraeli-palesztin konfliktusra.

„Vezetőváltásra van szükség mindkét oldalon” – mondta. „És akkor remélem, hogy két-négy éven belül képesek leszünk [békét kötni], és két államot építeni a két nép számára, és képesek leszünk egymás mellett élni”.”

A megoldásnak azonban – mondta – az október 7-i mészárlás miatti igazságtétel után kell bekövetkeznie.

„Bárki, aki felelős volt, bárki, akinek köze volt ahhoz, ami 2023. október 7-én történt, meg likvidálva lesz. És erről gondoskodni fogunk”

– mondta a BBC-nek. „Pontosan tudjuk, hogy ki jött, ki erőszakolt, ki mészárolt. Vannak videóink, megvannak a mobiltelefonszámaik. Tudjuk, hogy kik ők. Meg tudjuk őket semmisíteni”.

Arab politikus a palesztin terrorszervezeteknek: Tegyétek le a fegyvert!

Manszúr Abbasz szerint mindig „a palesztin nép volt az, aki megfizette az árát” a terroristák akcióinak.