Steven Spielberg filmre veszi a Hamász-mészárlás túlélőinek történeteit

A Dél-kaliforniai Egyetem Shoah Alapítványa, amelyet Steven Spielberg Oscar-díjas rendező alapított, elkezdte összegyűjteni a Hamász október 7-i mészárlásának izraeli túlélőinek vallomásait.

Az alapítvány leginkább arról ismert, hogy 1994-es alapítása óta több mint 56 ezer holokauszt-túlélő történetét dokumentálta.

„Soha nem gondoltam volna, hogy még életemben ilyen kimondhatatlan barbárságot fogok látni a zsidók ellen”

– mondta Spielberg az alapítvány pénteken kiadott közleményében.

„Mindkét kezdeményezés – az október 7-i támadások túlélőivel készített interjúk felvétele és a holokauszt tanúvallomások folyamatos gyűjtése – arra törekszik, hogy teljesítse a túlélőknek tett ígéretünket:

hogy történeteiket rögzítjük és megosztjuk a történelem megőrzésére és egy olyan világért való munkálkodásért, amelyben nincs antiszemitizmus vagy bármilyen gyűlölet.

Ezekben az erőfeszítésekben egységesnek és állhatatosnak kell maradnunk” – mondta Spielberg.

Az alapítvány már közzétette azokat a videókat, amelyeken 68 október 7-i túlélő osztja meg történetét. A videók hossza kilenc perctől valamivel több mint egy óráig terjed. A videók közül sok héber nyelven, angol felirattal tekinthető meg.

Beszámoló: bestiális kegyetlenséggel gyalázták meg az izraeli nőket

FIGYELEM! Ezen cikk elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Szexuálisan zaklatták Gázában az izraeli túszokat

A szabadon engedett izraeli civilek közül legalább tízet – férfiakat és nőket egyaránt – szexuálisan bántalmaztak vagy molesztáltak a terroristák fogságuk ideje alatt.