Szexuálisan zaklatták Gázában az izraeli túszokat

A Hamász által szabadon engedett izraeli civilek közül legalább tízet – férfiakat és nőket egyaránt – szexuálisan bántalmaztak vagy molesztáltak fogságban – jelentette szerdán az Associated Press.

Az AP cikke részletezi a Hamász terroristái által az október 7-i támadás során, majd később a túszok ellen elkövetett súlyos és széles körű szexuális visszaélésekről szóló állításokat. Egy izraeli orvos, aki a fogságból kiszabadult 110 túsz közül néhányat kezelt, azt mondta az AP-nek, hogy

a kiszabadítottak közül legalább 10 férfit és nőt szexuálisan zaklattak vagy bántalmaztak az elrablóik.

További részletekkel nem szolgált, és a túszok személyazonosságának védelme érdekében.

Az orvos megjegyzései megerősítették az izraeli háborús kabinet és nemrég kiszabadult túszokból és a még mindig Gázában fogva tartott túszok családtagjaiból álló csoport találkozóján elhangzott hasonló beszámolókat. Az első kézből származó beszámolók során a kiszabadult foglyok részletesen meséltek a fogságuk alatt átélt szexuális visszaélésekről.

Beszámoló: bestiális kegyetlenséggel gyalázták meg az izraeli nőket

FIGYELEM! Ezen cikk elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Aviva Siegel, akit a múlt héten szabadítottak ki a Hamász fogságából, és akinek amerikai állampolgárságú férje még mindig túsz, állítólag azt mondta a találkozó során, hogy néhány női túszt „megfogdostak”.

Mások a héber médiának kiszivárgott információk szerint a találkozó során azt mondták, hogy mind a férfiakat, mind a nőket szexuálisan bántalmazták.

Matthew Miller, az amerikai külügyminisztérium szóvivője hétfőn pedig azt sugallta, hogy a Hamász azért tart fogva még mindig bizonyos túszokat, mert nem akarja, hogy tanúskodjanak a fogságban átélt szexuális visszaélésekről.

A pénteken lejárt egyhetes tűzszüneti megállapodás értelmében 105 civil szabadult ki a Hamász gázai fogságából: 81 izraeli, 23 thaiföldi és egy Fülöp-szigeteki állampolgár. A Hamász korábban négy túszt engedett szabadon, egyet pedig kimentettek az IDF erői, továbbá legalább három túsz holttestét találták meg. Izrael szerint a Hamásznak lehetősége volt a szünet meghosszabbítására, de nem volt hajlandó elengedni az összes fogva tartott nőt, ahogyan arról előre megállapodtak. Becslések szerint 138 túsz van még mindig Gázában, köztük mintegy 20 nő.

Ketrecekben tartotta a Hamász az izraeli nőket

Szörnyű körülményekről számoltak be a kiszabadult izraeli túszok.