Kovács Zoltán: Nincs szükség “kontextusra” – csak engedjék szabadon a túszokat!

Kovács Zoltán, a Magyar Kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, kormánybiztos, nemzetközi szóvivő fogadta azon, a Hamász palesztin terrorszervezet által október 7-én túszul ejtett izraeli-magyar kettősállampolgárok családjait, akik Magyarországra érkeztek, hogy arra kérjék a kormányt, helyezzen további nyomást a Hamászra, hogy szeretteiket hazaengedjék.

Kovács Zoltán Facebook oldalán közölt a családdal közös fotókat, melyekhez azt a kommentet fűzte, hogy

„Nincs szükség “kontextusra” – csak engedjék szabadon a túszokat!”

A szóvívő megjegyzése utalt az Egyesült Államok elit egyetemein történtekre, amikor is három vezető egyetem igazgatója szenátusi meghallgatáson azt közölte, hogy a zsidók népírtására vonatkozó felhívások nem feltétlenül ütköznek az egyetemek zaklatási normáiba.

Az egyetemi vezetők úgy fogalmaztak, hogy mindez „a kontextustól függ” és „attól, hogy a beszéd átfordul-e magatartásba”, azaz ténylegesen a zsidók meggyilkolásához vezet-e.

A találozón részt vett Yakov Hadas-Handelsman, Izrael Magyarországra akkreditált nagykövete is.

A családok a találkozó után magyarországi Chábád-Lubavicsi mozgalom izraeli közösségének Keren Or központjában gyújtotta meg a hanuka gyertyákat és tartott beszélgetést teltház előtt.

Erkölcsileg csődöt mondtak a legnevesebb amerikai egyetemek vezetői

Nem tudtak válaszolni arra a kérdésre, hogy a “zsidók kiirtására való felhívás” szembemegy-e az általuk képviselt intézmények magatartási kódexével.