A Moszad volt kémfőnöke elmondta, hogyan lehet kiszabadítani a túszokat

Jossi Cohen szerint a harcok visszatérése és a Hamászra nehezedő nyomás fokozódása hamarosan lehetővé teszi a túszok szabadon bocsátásáról szóló további tárgyalásokat.

„Meggyőződésem, hogy van egy dolog, ami a közvetítőkön túl a Hamászt arra késztette, hogy tárgyaljon velünk, és ez a masszív szárazföldi és légi hadjárat, amit jelenleg tapasztalnak.

Enélkül nem egyeztek volna meg velünk semmiben”

mondta Cohen a 12-es csatorna híradójának adott interjúban.

Cohen hangsúlyozta, hogy a támadás most a helyes dolog.

„Cselekednünk kell, és ezt teljes hittel kell tennünk; ahogy elmélyítjük és fokozzuk a támadásokat, úgy fogjuk rávenni a Hamaszt arra, hogy további megállapodásokról tárgyaljon velünk”.

Úton a győzelem felé: az IDF támadásba lendült Dél-Gázában is

Új szakaszába lépett a háború.

„Nem adhatjuk fel, amíg az utolsó túsz is a kezükben van”

– tette hozzá Cohen.

A háború céljairól Cohen azt mondta, hogy „Jahja Szinvár figyel minket és a Gázai övezetben elért eredményeinket. Meg kell találnunk őt, mert halálra van ítélve.

A háborúnak úgy kell véget érnie, amennyire csak lehet, hogy Szinvár és a Hamász egyáltalán ne legyen jelen [Gázában]”.

Cohen bejelentette azt is, hogy létrehozott egy szakértői agytrösztöt, amely a háború utáni kérdésekkel foglalkozik Izrael államon belül. Arra a kérdésre, hogy a szakértői csoportnak köze van-e bármilyen politikai ambícióhoz a részéről, inkább nem válaszolt (sokan őt Cohent tartják Netanjahu lehetséges utódjának).

Volt Moszad-kémfőnök: le kell vadászni a Hamász támadásában részt vevő irániakat

Josí Cohen szerint a túszok kiszabadulása érdekében Izraelnek muszáj nyitva tartania a kommunikációs csatornákat Katarral.