Arnold Schwarzenegger a „zsidó nép és Izrael” nagy barátjának nevezte magát

A legendás színész és volt kaliforniai kormányzó pénteken találkozott a Hamász által Izraelből elrabolt és jelenleg Gázában fogva tartott túszok hozzátartozóival.

Schwarzenegger a találkozó során kijelentette, hogy „a zsidó nép és Izrael nagy barátja”, és azt mondta, hogy fel akarja hívni a figyelmet arra, hogy ne hagyja a világ magára azokat, akik továbbra is fogságban maradtak.

A Hamász, a Gázai övezetet uraló terrorista csoport 240 túszt ejtett az október 7-i támadása során. A harcok pénteken véget ért hétnapos szünete alatt izraeli tisztviselők szerint 110 túszt – 86 izraelit és 24 külföldit – engedtek szabadon palesztin foglyokért cserébe, két izraeli túsz holttestét pedig izraeli katonák találták meg.

„Itt jövök én a képbe, mert ha híresség vagy, akkor van egyfajta hatalmad a tömegek elérésével”

– mondta Schwarzenegger a találkozón.

Israel ישראל 🇮🇱 on Twitter: „Thank you @Schwarzenegger for meeting with the families of the Israeli hostages being held in Gaza by Hamas terrorists.You are a true friend. pic.twitter.com/xxqcTxkXzB / Twitter”

Thank you @Schwarzenegger for meeting with the families of the Israeli hostages being held in Gaza by Hamas terrorists.You are a true friend. pic.twitter.com/xxqcTxkXzB

A „Terminátor” sztárjával találkozók között volt a 27 éves Bar Rudaeff, akinek édesapját, a 61 éves Lior Rudaeffet a Nir Jichák kibucból rabolták el. Rudaeff elmondta, hogy Schwarzenegger volt apja egyik kedvenc színésze.

„Emlékszem, hogy egy Terminátor filmet néztem vele a nappaliban.

Tudom, hogy amikor [majd] visszajön, mosolyt fog csalni az arcára”

– mondta Rudaeff.

Schwarzenegger találkozott Jacob Bohbottal is, akinek 34 éves testvérét, Elkana Bohbot-ot a gázai határ közelében lévő zenei fesztiválról rabolták el, valamint Ella Shanival, akinek az unokatestvérét, a 16 éves Amit Shanit a Beeri kibuc elleni támadás során ejtették túszul. Ella édesapja, Itzik Kozin meghalt a kibuc támadásában.

Hírességek akikről sokan nem tudják, hogy Izrael támogatói

Bár Izraelt gyakran kritizálják világhírű sztárok, azért vannak olyanok, akik a nagy kulturális nyomás ellenére is kiállnak a zsidó állam mellett.