Hírességek akikről sokan nem tudják, hogy Izrael támogatói

Bár Izraelt gyakran kritizálják világhírű sztárok, azért vannak olyanok, akik a nagy kulturális nyomás ellenére is kiállnak a zsidó állam mellett. 

Jessie J popsztár vasárnap az Instagramon elítélte a közelmúltbeli jeruzsálemi terrortámadást, amelyben nyolc ember, köztük öt amerikai állampolgár megsebesült, miután egy palesztin fegyveres a város keleti részén tüzet nyitott egy busznyi emberre a Nyugati Fal közelében.

A brit származású énekesnő az alkalmazáson közzétett „történeteihez” posztolt: „Nyolc zsidó civilt lelőni Jeruzsálemben – két súlyos sérült van, köztük egy terhes nő – ez nem ellenállás. Ez terrorizmus”.

Az eset arra ihlette az Algemeinert, hogy összegyűjtse azokat a sztárokat, akikről nem mindenki tudja, hogy kiálltak Izrael mellett.

Arnold Schwarzenegger

Lehet, hogy apja, Gustav a náci párt tagja volt, de Arnold Schwarzenegger a bizonyíték arra, hogy néha az alma (nagyon) messze esik a fájától. Nemcsak, hogy a korábbi testépítőnek számos mentora zsidó volt, de Schwarzenegger többször is kifejezte csodálatát és rajongását Izrael iránt.

A Terminátor színésze 2011-ben például elárulta, hogy a zsidó állam volt az első ország, amelyet meglátogatott, amikor Kalifornia kormányzója lett.

Izrael „régi barátjaként” jellemezte magát, és azt is elmondta, hogy többször is meglátogatta az országot.

Sylvester Stallone

Arnold Schwarzeneggerhez hasonlóan Stallone is kampányolt Izrael védelméért, többek között támogatott egy adománygyűjtést az IDF számára.

2014-ben egyike volt azon sztároknak, akik nevüket adták egy levélhez, amelyben elítélték a Hamászt, amiért rakétákat lőtt ki izraeli városokra, és külön felhívták a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok által kijelölt terrorcsoport a Gázai övezet lakónegyedeiben rejtegeti fegyverarzenálját.

Bár később többször is ellátogatott Izraelbe, Stallone szupersztárrá válásának egy kis részét annak a hatalmas sivatagi tájnak köszönheti, amely Izrael nagy részét alkotja. Az 1988-as „Rambo III” című akciófilmjét, amely hatalmas siker volt, Tel-Avivban és Eilatban forgatták, amelyeket az afganisztáni helyszínek helyettesítésére használtak.

Kanye West

Két évvel ezelőtt West elhalmozta dicsérettel Donald Trump volt amerikai elnök vejét, Jared Kushnert a történelmi megállapodások közvetítésében játszott szerepéért, miután úgy jellemezte Kushnert, hogy „többet tett a közel-keleti békéért, mint bárki más az elmúlt 30 évben”.

Emellett 2015-ben West ellenállt a BDS kampány felhívásainak, hogy lemondja a mintegy 25 ezer rajongó előtt tartott Tel-Avivi koncertjét. Ugyanezen az utazáson állítólag meglátogatott egy örmény templomot Jeruzsálem óvárosában, és megkeresztelte a lányát.

Pamela Anderson

Amerika leghíresebb fikciósvízimentője, Pamela Anderson az évek során hangot adott Izrael iránti szeretetének, sőt, Rick Solomon producerrel 2014-ben kötött házassága után a Szentföldet választotta nászútnak. A pár a jeruzsálemi King David Hotelben szállt meg, és számos ikonikus helyszínt, köztük a Holt-tengert is meglátogatta.

Bár Anderson néhány bókja a zsidó államnak a szokatlanba torkollott, mint például az a megjegyzése, hogy ez egy „nagyon vegán ország”, de „varázslatos” helynek is nevezte, amely tele van „érdekes, tudatos és nagylelkű” emberekkel.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A Hadid-család média háborúja Izrael ellen

A Hadid lányok nem csak számtalan nagy amerikai márka arcai, hanem hangos Izrael-ellenes aktivisták is.