Izrael mellett kiálló zsidó oldalakat tiltottak le Zuckerbergék

pink and white square illustration

Az Instagram szerdán rövid időre letiltott több zsidó és izraeli fiókot, köztük a Jewish News Syndicate zsidó híroldalt is, a szabályok állítólagos megsértése miatt.

A letiltott szervezetek között volt az End Jew Hatred, az antiszemitizmus ellen küzdő mozgalom, valamint a StandWithUs izraeli civil szervezet holland tagozata.

Miután a JNS felvette a kapcsolatot az Instagram anyavállalatával, a Metával, a három fiókot azonnal visszaállították, és egy szóvivő azt mondta, hogy a vállalat vizsgálja az ügyet.

A JNS fiókját szerdán előzetes értesítés nélkül 180 napra függesztették fel, egy figyelmeztetéssel:

„Nem engedjük, hogy az Instagramon megtévesszenek embereket, hogy elvegyék a pénzüket, vagyonukat vagy törvényes jogaikat”.

A StandWithUs holland Instagram-fiókját arra hivatkozva tiltották le, hogy „félrevezető információkat terjesztett”.

Sacha Baron Cohen szerint nácik tömegeit termeli ki a TikTok

A Boratot alakító színész szerint szégyenletes, ami a TikTokon zajlik.

Brooke Goldstein, az End Jew Hatred alapítója „színtiszta zsidóellenes diszkriminációval” vádolta a Metát, hozzátéve, hogy „a Metának kötelessége, hogy egyformán megvédje a felhasználók hozzáférését”.

„Ez nem a feltételek ismételt megszegése, nem tettünk fel semmit, ami a közösségi normák ellen volt”

– tweetelte Goldstein.

Egy október 13-án közzétett blogbejegyzésben a Meta azt írta, hogy „egy sor intézkedést vezetett be a platformjainkon terjedő káros és potenciálisan káros tartalmak megugrásának kezelésére” a Hamász október 7-i izraeli mészárlását követően.

„Ezeket az irányelveket világszerte egyformán alkalmazzuk, és nem igaz az a feltételezés, hogy szándékosan elnyomunk egyes hangokat” – állította a bejegyzés.

Elon Musknál betelt a pohár: ezentúl tiltják az Izrael elpusztítását követelőket

Az X tulajdonosa szerint a „dekolonizáció” szükségszerűen népirtást jelent.