Ostobaságokat állított Izraelről a palesztin szupermodell, most bocsánatot kért

Gigi Hadid palesztin származású amerikai szupermodell bocsánatot kért, amiért azt írta az Instagram oldalán, hogy Izrael az egyetlen ország, amely gyerekeket tart hadifogolyként, és hogy Izrael „október 7-e előtt” éveken át rabolt el, erőszakolt meg és kínzott palesztinokat — írja a Jewish Telegraphic Agency.

„Olyasmit osztottam meg, amit nem ellenőriztem vagy nem gondoltam át alaposan a posztolás előtt” – írta a 28 éves Hadid kedden egy újabb bejegyzésben 79 millió Instagram-követőjének.

„Arra próbáltam rávilágítani, hogy az izraeli hadsereg által letartóztatott palesztin gyerekek gyakran nem kapják meg ugyanazokat a jogokat, mint egy ugyanezzel a bűncselekménnyel vádolt izraeli gyerek kapná. Sajnos rossz példát használtam, hogy ezt érzékeltessem, és ezt sajnálom”.

Az eredeti posztjában Ahmed Mansara fotója szerepelt, aki 2015-ben 13 évesen leszúrt egy rendőrtisztet és egy 13 éves fiút Kelet-Jeruzsálemben. Hadid egy videót is megosztott az Instagramján, amelyben azt állította, hogy az izraeliek már régóta a halott palesztinok szerveit gyűjtik és értékesítik.

Hadid és fiatalabb nővére, Bella, aki szintén híres modell, keményen bírálták Izraelt az izraeli-Hamász háborúról szóló posztjaikban. Hadid ezúttal arra is felszólította az aktivistákat, hogy a palesztinok mellett kiállva tartsák biztonságban a zsidókat, és ezt hangsúlyozta keddi bocsánatkérésében is.

A Hadid-család média háborúja Izrael ellen

A Hadid lányok nem csak számtalan nagy amerikai márka arcai, hanem hangos Izrael-ellenes aktivisták is.