A Hamász fia Izraelnek: öljétek meg az apám, ha nem engedik szabadon a túszokat

„Hibát követtem el, 10-15 évvel ezelőtt, amikor megmentettem az életét” – hangsúlyozta a Hamász alapítójának, Hasszán Juszef sejknek a fia.

Moszab Hasszán Juszef, a Hamász társalapítójának, Hasszán Juszef sejknek a fia az X-en kedden közzétett videóban felszólította Izraelt, hogy szabjon határidőt a terrorcsoportnak a még fogva tartott túszok szabadon bocsátására, és ha nem teszik ezt meg, öljék meg vezetőit – köztük saját apját.

„A Hamász pszichológiai hadviselést folytat az emberiség ellen… Az izraeli túszokért cserébe több ezer tömeggyilkost akarnak visszaengedni az utcára. Izrael ezt nem engedheti meg magának, de az emberiség sem engedheti meg magának – mert a tömeggyilkosok szabadon engedése sok más ártatlan ember halálát jelenti” – mondta Juszef.

„Izraelnek nem szabad kompromisszumot kötnie”

– hangsúlyozta a Hamász társalapítójának fia.

„Megértem, hogy Izraelnek kompromisszumot kellett kötnie az elmúlt egy-két hétben, hogy szabadon engedjék a gyerekeket, nőket, időseket és védtelen civileket” – tette hozzá.

Juszef ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a Hamász megpróbálja majd a végtelenségig elhúzni a tárgyalásokat a maradék túsz kapcsán, hogy elkerülje a tűzszünet megszűnését.

A Zöld Herceg szerint a Hamász magára vonta Isten haragját

Elég a Hamászból! – mondta Piers Morgannek adott interjújában Moszab Hasszan Júszef, a Hamász fia.

A Zöld herceg szerint Izraelnek ki kell használnia az izraeli börtönökben fogva tartott Hamász-tagokat:

„Ez az az idő, amikor Izraelnek a börtönben lévő Hamász-vadembereket kell felhasználnia, hogy mindenhol nyomást gyakoroljon a Hamász vezetésére, hogy engedje szabadon a túszokat”.

„Izrael nem folytathatja így tovább. Az olyan foglyokat, mint Ibrahim Hamed és Abdullah Barghouti, halálra kell ítélni. A Hamásznak határidőt kell kapnia – egy hónapot, kettőt vagy hat hónapot -, hogy visszaadja a túszokat, és ha nem adja vissza a túszokat a határidőn belül, Izraelnek ki kell végeznie a börtönben lévő Hamász-vezetőket, különösen a tömeggyilkosokat” – tanácsolta Juszef.

„Amikor azt mondom, hogy ki kell végezni a Hamász legfelsőbb vezetőit, akkor azt kivételezések nélkül értem.

Ebbe beletartozik a saját apám is, a Hamász társalapítója. Ebben a háborúban nincsenek kivételek”

– tette hozzá Juszef. „Hibát követtem el, 10-15 évvel ezelőtt, amikor sokszor megmentettem az életét… Meg kellett volna halnia a tetteiért. Én megmentettem az életét. A dolgok nem változtak, a dolgok rosszabbak lettek”.

„Ha a Hamász ezt akarja, ezeknek a tömeggyilkosoknak a szabadon bocsátását, akkor véleményem szerint ez a kígyó feje [amit le kell vágni]” – hangsúlyozta Juszef. „A kígyó feje jelenleg nem Katarban vagy Gázában van, hanem az izraeli börtönökben. Ha Izrael tudja kezelni és kijátszani ezt a kártyát a Hamász ellen, akkor garantált az összes túsz visszatérése és a Hamász veresége”.

Moszab Hasszán Juszef: a muszlim társadalmak ítéljék el az erőszakot!

A Hamász palesztin terrorszervezet egyik alapítójának fia is előadást tartott a budapesti migrációs konferencián.