Moszab Hasszán Juszef: a muszlim társadalmak ítéljék el az erőszakot!

Moszab Hasszán Juszef, a Hamász palesztin terrorszervezet egyik alapítójának fia is előadást tartott a budapesti migrációs konferencián, a Várkert Bazárban.

Hasszán Juszef sejk fia az erőszakból kiábrándulva számos merényletet akadályozott meg, miközben tíz évig a Sin Bét izraeli titkosszolgálat beépített ügynökeként tevékenykedett az iszlám alapokon álló Hamászban, később pedig az Egyesült Államokban telepedett le.

A Hamászt az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetként tartja számon. Moszab Hasszán Juszef felidézte, hogy az Egyesült Államokba érkezve nem illegálisan lépte át a határt, hanem vízumot kért, bevallva azt is, hogy édesapja terrorszervezetet alapított.

„Az Egyesült Államokban nem mások munkájának a gyümölcsét akartam learatni, hanem azért mentem oda, mert értékelem az ország alapértékeit”

— fogalmazott.

Moszab Hasszán Juszef elmondása szerint ma sokan lépik át a határokat a háborúk, a társadalmi elnyomás, a megszégyenítés elől menekülve, azok azonban, akik csak gazdasági okokból kockáztatják maguk és gyerekeik életét, felelőtlenek.

Az egykori Hamász-aktivista ezért a bevándorlóknak üzent: meg kell haladniuk korlátaikat, és felismerniük, hogy szülőföldjükről távozva nem Allah országába érkeztek.

„Ha be akarnak illeszkedni, az érkezőknek ki kell vetniük magukból a 7. század gondolatait”

— utalt az iszlám tanításaira, hozzátéve: a nyugati társadalmakban dolgozni kell, és tisztelni a többieket.

Moszab Hasszán Juszef ezért azt tanácsolta a nyugati kormányoknak, hogy utasítsanak ki minden olyan embert, aki bármi jelét mutatja a be nem illeszkedésnek, ugyanis

„az ő lojalitásuk Allahnak szól”

— fogalmazott.

„A muszlim társadalmak pedig, ha jó szándékot akarnak mutatni, ítéljék el és helyezzék törvényen kívül az erőszakot”

— mondta Moszab Hasszán Juszef.