Megáll az ész: terrorpárti diákcsőcselék randalírozott egy New York-i iskolában

red apple fruit on four pyle books

New York-i diákok százai „randalíroztak” november 20-án két órán keresztül a queensi Hillcrest High School folyosóin, miután megtudták, hogy egy tanáruk Izrael-párti gyűlésen vett részt.

A randalírozó diákok arra kényszerítették „a rémült pedagógust, hogy egy bezárt irodában rejtőzzön el, miközben a tinédzserekből álló tömeg megpróbált betörni az osztálytermébe” – írta a New York Post. Hozzátették, hogy a diákok azt skandálták, hogy „Free Palestine”, és hogy a tanárnőnek „mennie kell”.

A zsidó tanárnő elmondta a lapnak, hogy 23 éve tanít a város állami iskolarendszerében – hét éve a Hillcrest High Schoolban.

„Keményen dolgoztam azért, hogy támogassam az egész diákságot és szószólója legyek a közösségünknek, és mélységesen megráztak az ellenem irányuló erőszakos felhívások, amelyek a múlt héten online, illetve az osztálytermem előtt történtek” – mondta.

„Senkinek sem szabadna nem éreznie magát biztonságban az iskolában – diákoknak és tanároknak egyaránt.”

A randalírozást magug a diákok vették videóra és töltötték fel a TikTokra.

Steve McGuire on Twitter: „The scene at Hillcrest High School in Queens as a Jewish teacher hid in her locked office for hours while students demanded she be fired for attending a pro-Israel rally. pic.twitter.com/jzVCEofvJS / Twitter”

The scene at Hillcrest High School in Queens as a Jewish teacher hid in her locked office for hours while students demanded she be fired for attending a pro-Israel rally. pic.twitter.com/jzVCEofvJS

A The Post beszámolója szerint 25 New York-i rendőrt küldtek az iskolába, hogy megállítsák a zavargást. A rendőrök másnap megint visszatértek az iskolába.

„Az antiszemitizmus aljas megnyilvánulását a Hillcrest High Schoolban a tudatlanságból táplálkozó gyűlölet motiválta, egyszerűen és világosan,

és ezt nem tűrjük el egyetlen iskolánkban sem, nemhogy máshol a városunkban”

– írta Eric Adams, New York demokrata polgármestere.

David Weprin, New York állam képviselője, azt írta, hogy „megdöbbentette a Hillcrest középiskolában a hét elején kitört erőszakos, antiszemita lázadás”.

„Egy zsidó pedagógust vallási identitása miatt vettek célba. Ez elfogadhatatlan, és soha nem fogjuk tolerálni a gyűlöletet Queensben”

– tette hozzá.

„Menj vissza Lengyelországba, te k*rva” – üvöltötte egy tanár a zsidó diákoknak

Elszabadult az antiszemitizmus az egyik kanadai egyetemen. A zsidó diákok azonban nem hagyták magukat.