Elképesztő történet: négy napig (!) bujkált Gázában az egyik izraeli túsz

Roni Krivoi egy izraeli légicsapásnak köszönhetően tudott elmenekülni hamászos fogvatartói elől, de a gázai lakosok elfogták, miután több napig bujkált.

Az izraeli-orosz állampolgárságú Roni Krivoit vasárnap engedte szabadon a Hamász a terrorcsoport Izraellel kötött tűzszüneti megállapodásának részeként.

Krivoi-t 13 izraeli nő és gyermek, valamint három thaiföldi állampolgárral együtt engedték szabadon Vlagyimir Putyin orosz elnöknek tett gesztusként, aki kérte a szabadon bocsátását.

A férfi nagynénje, Magid az egyik izraeli rádiónak elárulta, hogy miután a Hamász terroristái elfogták október 7-én, Krivoit egy gázai épületben tartották fogva, amely később az izraeli légicsapások következtében összeomlott.

Végre: kiszabadult Ella és Dafna Eljákim, a magyar származású testvérpár!

A nyolcéves Ellát és a 15 éves Dafnát egy határmenti kibucból raboltak el a palesztin terroristák.

„Sikerült megszöknie, és több napig bujkált. Megpróbálta elérni az [izraeli] határt. Végül a gázaiak elkapták és visszaszolgáltatták a terroristáknak”

– mondta Magid.

Krivoi a produkciós csapat tagja volt a Nova zenei fesztiválon, ahol legalább 350 embert gyilkoltak meg a Hamász terroristái.

„Megkérdeztem tőle, hogy vannak-e rémálmai, azt mondta, hogy igen – de ez jó, mert ez azt jelenti, hogy éppen dolgozza fel [a történteket]. Van néhány fejsérülése, mert az épület összeomlásakor egy kő eltalálta, de jól van. Roni mindig nevet és mosolyog. Ami reményt adott nekünk az első naptól kezdve, az az, hogy ismerjük,

ő egy olyan fiú, aki mindig mosolyog, bármilyenek is legyenek a körülmények, boldogulni tud”.

Az ír miniszterelnök egy életre elásta magát a zsidók szemében

Az izraeli külügyminiszter szerint Leo Varadkar teljesen elvesztette az erkölcsi iránytűjét.