Egy izraeli elit hírszerző előre jelezte, hogy a Hamász támadásra készül

Az izraeli „8200-as” elit hírszerző egység egyik fiatalabb tisztje előre figyelmeztetett a Hamász tervére, de parancsnokai figyelmen kívül hagyták őt – jelentette csütörtök este az izraeli 12-es csatorna.

A tiszt azt állítja, hogy az elmúlt 12 hónapban többször figyelmeztetett egy olyan forgatókönyvre, amely a Hamász tömeges beszivárgásával járna, előrevetítve ezzel az október 7-én történteket.

A tiszt ezért parancsnokaihoz fordult, de azok nem tettek semmit.

„Csak képzelődsz”

– idézte parancsnokai szavait a nőt.

A 12-es csatorna nemrég olyan női hírszerzők beszámolóit tette közzé, akik a gázai határ közelében szolgáltak.

Parancsba kapta a Moszad, hogy vadássza le a Hamász vezetőit

Az izraeli miniszterelnök egyértelmű utasítást adott a rettegett titkosszolgálatnak.

A nők vallomásaikban elmondták, hogy hónapokon keresztül többször is figyelmeztettek a terepen észlelt változásokra. Elmondásuk szerint elmondták a parancsnokaiknak, hogy a határ közelében gyakorlatoznak a terroristák és előkészületek zajlanak.

Többek között megfigyelték, hogy hirtelen egyre több olyan ember érkezik a határmenti területekre, akik korábban soha nem jártak ott, illetve, hogy azok a gazdák, akik korábban nap mint nap jöttek a földeket megművelni, kezdtek elmaradozni.

Voltak olyanok, akik ezért úgy döntöttek, hogy riasztják az egyik magas rangú parancsnokukat, azonban azt a választ kapták tőle, hogy

„Nem akarok többet hallani erről az ostobaságról. Ha még egyszer ilyen dolgokkal zaklatnak, bíróság elé lesznek állítva”.

„A háború befejezése után részletes és alapos vizsgálatot fognak lefolytatni az ügyben, hogy a részleteket a végsőkig tisztázzák” – nyilatkozta a hír kapcsán az IDF szóvivője.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Úton a győzelem felé: óriási veszteségeket szenvedtek a gázai Hamász zászlóaljak

Az IDF egyik magas rangú tisztje közölte, hogy hány terroristával végeztek eddig a háború kezdete óta.