„Izrael a nyugati civilizációért folytatott harc frontvonalában áll”

Izrael diaszpóraügyi minisztere, Amicháj Chikli a JC-nek nyilatkozva azt mondta, hogy talán még soha nem volt olyan konfliktus, amely „erkölcsileg világosabb” lett volna, mint a jelenleg zajló Izrael-Hamász háború.

„Az egyik oldalon van egy terrorcsoport, amely október 7-én gyerekeket, nőket és ártatlanokat választott célpontjává, és akik barbárságukat GoPróval vették filmre.

A saját vezetőik is elismerik, hogy inkább terroralagutakat építenek, mint óvóhelyeket a gázaiak védelmére.

Sőt, egyik vezetőjük, Músza Abu Marzuk szerint a palesztinok védelmének felelőssége sem őket, hanem az ENSZ-t terheli” – magyarázta Chikli.

„A másik oldalon ott van az IDF. Nem ismerek más nyugati hadsereget, amelyik ennyi erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy a civileknek ne essen bántódása, annak ellenére, hogy

ezek közül a civilek közül is ezrével vettek részt az október 7-i atrocitásokban”

– jegyezte meg a miniszter.

„Ezért szerintem teljesen embertelen dolog támogatni vagy mentegetni a Hamász akcióit. Ez egy olyan háború, amelybe Izraelt belekényszerítették, és amelyet most meg kell nyernünk. Úgy gondolom, hogy nemcsak Izrael állam, hanem

a nyugati civilizáció és konkrétan az európai országok számára is elengedhetetlenül fontos, hogy a Hamász teljes vereséget szenvedjen, erkölcsileg, politikailag, területileg”

– tette hozzá.

„Nem Izraellel van gondjuk, hanem a nyugati zsidó-keresztény civilizációval”

„Mi köze van ennek a gázai konfliktushoz?” – tette fel a kérdést a Hír Tv Napi aktuális című műsorában Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija.

A likudos miniszter elmondta, hogy diaszpóraügyi miniszterként az egyik feladata, hogy „globális stratégiát” dolgozzon ki a növekvő zsidógyűlölet megfékezésére.

Ennek az erőfeszítésnek a részeként Chikli Európába fog utazni, hogy „országonként összegyűjtse az antiszemitizmusra vonatkozó ismereteket és a helyi antiszemitizmus megértését”.

„Úgy gondolom, hogy most lehetőségük van Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és más országok embereinek és vezetőinek arra, hogy levonják a tanulságokat október 7-éből.

Meg kell érteniük, hogy a Muszlim Testvériséghez kötődő fanatikus ideológiák őket is fenyegetik, és határozottan kell fellépniük minden olyan csoporttal szemben, amely a terror apologétájaként és szószólójaként lép fel.”

A terror előtt való kapituláció, Chikli szerint, elkerülhetetlenül további támadásokra fogja ösztönzi a terror támogatóit és szponzorait.

A néhai brit főrabbi szavait idézve, miszerint „ami a zsidókkal kezdődik, az soha nem ér véget a zsidókkal”, Chikli azt mondta: „Teljes vereség nélkül ez az október 7-i atrocitás arra ösztönözheti a radikalizmus támogatóit világszerte, hogy a Hamász nyomdokaiba lépjenek, és ne csak a zsidó közösségeket, hanem általában a nyugati közösségeket támadják meg, akiket ellenségüknek tekintenek.”

„Most jobban, mint valaha, láthatjuk, hogy a gonosz a zsidókat tartja a legnagyobb ellenségének. A zsidó állam most a gonosz elleni küzdelem frontvonalában van.

Büszke vagyok arra, hogy zsidó vagyok, és büszke vagyok arra, hogy a gonosz ellensége vagyok.

Arra kérem a diaszpórát, hogy ugyanígy legyen büszke; ne szégyenlősködjön és ne féljen. Győzni fogunk. Ám Jiszráél cháj!

Matan Kahana: Európa ébredj!

Az egykori elitkatona és politikus felhívást intézett az európai nemzetekhez.