Matan Kahana: Európa ébredj!

Az egykori elitkatona és politikus felhívást intézett az európai nemzetekhez, hogy ismerjék fel, hogy Izrael ellenségei a nyugati civilizációval is szemben állnak.

Matan Kahana korábban ezredesként szolgált az IDF-ben. Tagja volt a Sayeret Matkalnak, illetve vadászpilótaként is szolgált az izraeli légierőnél, ahol egy F-16-osokból álló század parancsnoka volt.

Kahana, aki később képviselő és vallásügyi miniszter volt, vasárnap közzétett egy videót, amelyben felszólítja Európát, hogy „ébredjen fel” és tegyen lépéseket az utcáin megnyilvánuló antiszemitizmussal szemben.

„Ez egy ébresztő Európának. Tényleg azt hiszik, hogy ez a háború Izraelről szól? Ma rólunk van szó, holnap rólatok”

– mondta Kahana.

„Ez egy háború a nyugati demokráciáink életmódja ellen. Izrael a frontvonalban küzd ebben a háborúban, a háborúban, amely megvédi önöket attól, ami a hátsó udvarukban történhet” – mondta a videóban.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Matan Kahana מתן כהנא on Twitter: „Europe – Wake Up! This is a wake-up call for Europe. Do you really think this war is about Israel? Today it’s us, tomorrow it’s you. pic.twitter.com/J7sWPEOZHk / Twitter”

Europe – Wake Up! This is a wake-up call for Europe. Do you really think this war is about Israel? Today it’s us, tomorrow it’s you. pic.twitter.com/J7sWPEOZHk

„Nem Izraellel van gondjuk, hanem a nyugati zsidó-keresztény civilizációval”

„Mi köze van ennek a gázai konfliktushoz?” – tette fel a kérdést a Hír Tv Napi aktuális című műsorában Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija.