Megáll az ész: progresszív lánytrió támadta meg egy izraeli védelmi cég épületét

Egykori Disney-gyereksztár és zsidó intézményeket listázó „aktivista” is van a letartóztatott lányok között.

A 19 éves Calla Mairead Walsh, a 22 éves Sophie Marika Ross és a 27 éves Bridget Irene Shergalis megrongáltak egy épületet, amely az Elbit Systems izraeli védelmi vállalaté.

A rendőrök megállapították, hogy az Izrael-ellenes aktivisták vörösre festették az épületet, betörték az ablakokat és lakatot tettek a főcsarnok egyik ajtajára. A rendőrség állítólag egy „gyújtószerkezetet” is talált az egyik gyanúsítottnál. A jelentések szerint a tetőt is megrongálták, az ablakokat betörték, és a szellőzőrendszerben is kárt tettek.

A rendőrök letartóztatták a három személyt.

„Az antiszemitizmusnak, a gyűlöletnek és a jelentős károkozásnak, amelyet tegnap az Elbit America épületében okoztak, nincs helye New Hampshire-ben, és nem tűrjük el”

– írta a republikánus Chris Sununu, New Hampshire kormányzója. „Biztos vagyok benne, hogy a bűnüldöző szervek azon fognak dolgozni, hogy a gyűlölet eme aljas cselekedetének felelőseit gyorsan bíróság elé állítsák.”

Izraelben viccet csináltak a Hamászt támogató nyugati liberálisokból

Az izraeli humoristák vicces módon mutattak rá a Hamász-párti diákok tudatlanságára és nyilvánvaló képmutatására.

„Ami tegnap a merrimacki Elbitnél történt, az vandalizmus volt – nem pedig szólásszabadság. Az Amerikában növekvő antiszemitizmus idején ezt a törvény teljes szigorával üldözni kell” – írta Jeanne Shaheen demokrata szenátor.

„Hálás vagyok a bűnüldöző szerveknek, hogy megvédték az Elbit alkalmazottait.”

A The New York Sun a 27 éves Shergalist egykori Disney-gyereksztárként azonosította.

Wals egyéként korábban részt vett a nagy vihart kavaró Mapping Project-ben, amely név és cím szerint listázta a bostoni zsidó intézményeket.

Korábban az NPR és a The New York Times is írt Walsh progresszív aktivizmusáról, valamint az Ed Markey szenátor és Michelle Wu bostoni polgármester, illetve Elizabeth Warren szenátor és Bernie Sanders szenátor elnökválasztási kampányában végzett munkájáról.

Kasztner Rezső unokája szerint teljesen vakon van a globális baloldal

„Minél inkább balra megyünk, annál nagyobb a zűrzavar” – nyilatkozta Merav Michaeli, az izraeli Munkapárt elnöke.