Letartóztatták az Izrael-párti tüntetésen megölt zsidó férfi gyilkosát

A Ventura megyei seriff bejelentette, hogy november 16-án letartóztatták az 50 éves Loaj Abdelfattah Alnajit a 69 éves Paul Kessler halálával összefüggésben.

Alnaji óvadékát 1 millió dollárban állapították meg – közölte a seriff hivatala.

A seriffhivatal arra biztat mindenkit, akinek bizonyítéka van, beleértve a Kessler haláláról készült videofelvételt is, hogy jelentkezzen.

Alnajiról annyit sikerült kiderítenie a JNS-nek, hogy egyetemi tanár, aki informatikát oktat egy helyi egyetemen.

„Hálásak vagyunk a Ventura megyei seriff hivatalának gyors munkájáért, amelyet Paul Kessler tragikus halálának ügyében tettek” – közölte a helyi zsidó közösség.

„Ez a letartóztatás azt mutatja, hogy a zsidó közösségünkkel szembeni erőszakot nem toleráljuk”.

Kessler november 5-én egy Izraelt támogató tüntetésen esett a földre és szenvedett fejsérülést. Halálának okát később hivatalosan is „emberölésnek” minősítették.

A seriff elmondta, hogy a hivatalához aznap délután 15:20-kor több hívás is érkezett a „Szabad Palesztináért” tüntetés résztvevőitől, illetve a „Mi Izrael-pártiak vagyunk” nevű csoport ellentüntetőitől.

Alnaji a helyszínen szóváltásba keveredett Kesslerrel, akit a szemtanúk szerint egy megafonnal meg is ütött. Az ütéstől a zsidó férfi a földre zuhant és beverte a fejét. A kiérkező mentők Kesslert a kaliforniai Thousand Oaksban található Los Robles Regional Medical Centerbe szállították, kritikus állapotban. Másnap a kórház arról tájékoztatta a seriff hivatalát, hogy Kessler belehalt sérüléseibe.

Tömegverekedés tört ki Gal Gadot Hamász-filmjének vetítése előtt

A terrorpárti csőcseléknek nem tetszett a Tolerancia Múzemban tartott vetítés.