Végre: óriási rendőrségi akció indult az iszlamisták ellen Németországban

A német hatóságok csütörtök reggel országszerte razziákat tartottak az Irán által támogatott Hezbollah terrorcsoporthoz köthető helyszíneken – jelentette a Deutsche Welle.

A német belügyminisztérium közölte, hogy hét szövetségi állam 54 helyszínén tartottak házkutatásokat. Letartóztatásokra nem került sor, de bizonyítékokat gyűjtöttek össze azzal a gyanúval, hogy a hamburgi Iszlám Központ „az alkotmányos rend ellen cselekszik” és „támogatja a Hezbollah terrorszervezetet”.

Nancy Faeser belügyminiszter közölte, hogy a rendőrség a hamburgi Iszlám Központ öt társszervezeténél is razziát tartott.

„Különösen most, amikor sok zsidó különösen fenyegetve érzi magát, fontos leszögezni: nem tűrjük az iszlamista propagandát, az antiszemita és Izrael-ellenes agitációt”

– mondta.

„Most különösen itt az ideje a fokozott készültségnek és a kemény fellépésnek” – tette hozzá.

A hamburgi Iszlám Központot 1953-ban alapították iráni bevándorlók. A német elhárítás úgy véli, hogy a mecset az iráni rezsim meghosszabbított kezeként működik. A belügyminisztérium szerint a központ az iráni forradalmi eszmék terjesztéséért felelős Németországban.

Zsidósága miatt menekül el Németországból a Bild egykori újságírója

Deborah Middelhoff a „Németországban jelenleg zajló folyamatok” miatt dobta be a törölközőt

„Nem Izraellel van gondjuk, hanem a nyugati zsidó-keresztény civilizációval”

„Mi köze van ennek a gázai konfliktushoz?” – tette fel a kérdést a Hír Tv Napi aktuális című műsorában Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija.