Zsidósága miatt menekül el Németországból a Bild egykori újságírója

Deborah Middelhoff a „Németországban jelenleg zajló folyamatok” miatt dobta be a törölközőt – írja a Jüdische Allgemeine.

Deborah Middelhoff, a Der Feinschmecker című magazin főszerkesztője a jövő év végén nyugdíjba akar vonulni. Middelhoff, aki zsidó származású, kifejtette, hogy a „zsidó vallási közösséghez való tartozása és a Németországban jelenleg zajló fejlemények miatt” úgy döntött, hogy külföldre költözik.

Az újságíró ezzel nyilvánvalóan a Németországban az utóbbi időben elszaporodó antiszemita incidensekre célzott.

A hamburgi születésű Middelhoff 2005 óta dolgozik a „Feinschmecker” című lapnál, amelyet a Jahreszeiten-Verlag (Jalag) ad ki. Middelhoff 2020 óta a kiadó összes gasztronómiai magazinjának főszerkesztője. A „Feinschmecker”-nél töltött idő előtt Middelhoff a Bild és a Welt újságírójaként dolgozott.

„Felváglak” – kebabkéssel támadtak egy izraeli filmrendezőre Berlinben

Újabb zsidók elleni támadásra került sor Germanisztánban.

A Jalag két kiadója, Sebastian és Thomas Ganske sajnálatát fejezte ki a főszerkesztő döntése miatt, és méltatta a világjárvány idején főszerkesztőként végzett munkáját. „Megértjük Middelhoff asszony személyes döntését, és nagyon hálásak vagyunk neki a közel két évtizeden át végzett elkötelezett és sikeres munkájáért. Barátok maradunk” – írták.

Middelhoff szokatlan indoklását azonban nem részletezték bővebben. A Bild korábbi főszerkesztője, Johannes Boie a következőképpen kommentálta a kiadók közleményét:

„Figyelemre méltó: Middelhoff asszony egyértelműen azt mondja, hogy zsidóként nem tud és nem is akar tovább Németországban élni.

A kiadóknak nyilvános búcsújukban egyetlen mondatat sem írnak erről a rendkívüli, riasztó okról”.

Napi Németország: szabadon engedték a zsinagógagyújtogató migránsokat

A részeg líbiaiakat a tetten érés után egyszerűen szabadon engedték.