Izrael-ellenes tüntetők inzultálták a kanadai miniszterelnököt egy étteremben

A kanadai miniszterelnököt biztonságba kísérték, miután a rendőrség feloszlatta a palesztinbarát arabok tüntetését az étterem előtt, ahol vacsorázott.

Biztonságba kísérték Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt, amikor a rendőrség feloszlatott egy palesztinbarát arab tüntetést egy vancouveri étterem előtt, ahol éppen vacsorázott  – jelentette az AFP hírügynökség.

A mintegy 250 palesztinbarát arab támogatóból álló tömeg zászlókat lengetve és a gázai tűzszünetet skandálva vette körül a helyszínt a város Chinatown negyedében.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy 100 rendőr „segített a tömeg ellenőrzésében és feloszlatásában, a miniszterelnököt pedig kikísérték az étteremből”.

Egy férfit letartóztattak akadályoztatásért, egy másikat pedig azért, mert bántalmazott egy rendőrt, akit az AFP szerint ütlegeltek.

Anti-Israel protesters swarm Trudeau at Vancouver restaurant #trudeau #israel #israelhamaswar #gaza

No Description

Korábban Trudeau felháborodást keltett, amikor Izraelt szidalmazta, és azt mondta, hogy véget kell vetni a „nők, gyermekek, csecsemők” gyilkolásának a Gázai övezetben.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök később válaszolt Trudeau-nak, és az X-en azt írta: „Nem Izrael az, amely szándékosan civileket támad, hanem a Hamász, amely lefejezett, felgyújtott és lemészárolt civileket a holokauszt óta a zsidók ellen elkövetett legszörnyűbb borzalmak során”.

„Míg Izrael mindent megtesz azért, hogy a civilek ne kerüljenek veszélybe, addig a Hamász mindent megtesz azért, hogy a civileket veszélyeztesse” – tette hozzá.

Gázai háború: már megint hazugságokon alapuló vérvádat terjesztett a BBC

A brit műsorszolgálgató ismételten hatalmasat hibázott és kénytelen volt bocsánatot kérni.