A gázai terrorparlementet is sikerült elfoglalnia az izraeli hadseregnek

Az izraeli hadsereg katonái hétfőn történelmi jelentőségű fotót osztottak meg, amelyen izraeli zászló látható a Hamász gázai „parlament” épületében — adja hírül a The Jerusalem Post.

A megható képen a katonák csapata látható, amint büszkén lengetik az izraeli zászlókat a terrorszervezet törvényhozó tanácsának épületében.

Joav Gallant védelmi miniszter helyzetértékelő beszédében kiemelte az IDF katonáinak előrehaladását a gázai harcokban:

„Az IDF erői terv szerint dolgoznak, precízen. A légi, a tengeri és a szárazföldi erők közötti koordinációban, pontos hírszerzési adatok felhasználásával hajtják végre a küldetésüket”

– mondta Gallant.

„A Hamásznak nincs olyan ereje, amely képes lenne megállítani az IDF-et” – mondta.

„Az IDF minden ponton előrenyomul. A Hamász elvesztette az ellenőrzést Gáza felett, a terroristák délre menekülnek, a civilek kifosztják a Hamász bázisait, és nem bíznak a kormányban”.

Az IDF támadásai a hadsereg szerint a Hamász 24 zászlóalja közül 10-t lehetetlenítettek el.

A háború kezdete óta először az IDF hétfőn közölte hivatalos becslését arról, hogy mekkora és milyen összetételűek voltak a Hamász erői az október 7-én kezdődött háború előestéjén.

Az IDF szerint a Hamász 30 ezer emberrel kezdte a háborút, akik öt regionális dandárra oszlottak, amelyek 24 zászlóaljból álltak, amelyek 140 századra oszlottak tovább. Minden zászlóaljnak körülbelül 1000 plusz embere volt.

Az IDF csapatai felszámoltak egy terrorista osztagot, amely a gázai al-Kudsz kórház területén tevékenykedett – közölte hétfőn az IDF, miután egy páncéltörő rakétát lőttek ki az IDF katonáira, megrongálva egy izraeli harckocsit.

Több, civilek közé rejtőzött terrorista két RPG-vetővel lőtt az IDF katonáira a kórház előtt – áll a közleményben. A páncélos, műszaki és gyalogsági erőkből álló harci dandár éles tűzzel és lövedékekkel válaszolt, légi támogatással. Az IDF közlése szerint mintegy 21 terroristát megöltek, izraeli áldozatok ebben az akcióban nem voltak, ugyanakkor az Hamász elleni harcokban eddig 35-nél is több izraeli katona halt meg.

Gyerekkórház alatt tarthatott túszokat a Hamász

Rantisi kórház alagsorában a Hamász irányítóközpontot is működtetett.