Veszélyes terrortámadást akadályozott meg a Moszad Brazíliában!

Őrizetbe vettek egy Irán által támogatott Hezbollah terrorista sejtet, amely zsidó és izraeli célpontok elleni támadásokat tervezett végrehajtani Brazíliában – derült ki a brazil híradásokból, amelyeket a miniszterelnöki hivatal is megerősített.

A brazil szövetségi rendőrség megakadályozta az országon belül a zsidó közösség ellen készülő terrortámadásokat – írta meg a The Brazilian Report, hozzátéve, hogy az akció célja az volt, hogy felszámolják a „terrorcselekmények elkövetésére készülő” és „szélsőséges cselekményekre brazilokat toborzó” csoportokat.

A brazil lap szerint a hatóságok két elfogatóparancsot hajtottak végre, és 11 helyszínen tartottak házkutatást Minas Gerais, São Paulo és a szövetségi főváros, Brasília területén. A szövetségi rendőrség közölte, hogy a terrorszervezetek toborzásában vagy terrorista szervezetekhez való csatlakozásban részt vevő személyek súlyos jogi szankciókra, többek között hosszú börtönbüntetésre számíthatnak.

„A brazil biztonsági erők a Moszaddal és az izraeli biztonsági közösségen belüli partnereivel, valamint más nemzetközi biztonsági és bűnüldöző szervekkel együttműködve

sikeresen meghiúsították a Hezbollah terrorista csoport által tervezett – az iráni rezsim által irányított és finanszírozott – támadást”

– közölte az izraeli miniszterelnöki hivatal.

Nem meglepő: a szélsőbaloldali brazil elnök szerint a Hamász nem terrorszervezet

A Globális Dél vezető hatalmának lakossága azonban teljesen máshogy gondolja ezt.

„A Hamász terrorista csoporttal a Gázában zajló konfliktus közepette a Hezbollah és az iráni rezsim továbbra is folytatja globális erőfeszítéseit, hogy támadásokat szervezzen izraeli, zsidó és nyugati célpontok ellen” – tette hozzá a hivatal.

„A Moszad aktív és továbbra is változatos taktikákat alkalmaz, hogy megakadályozza ezeket a próbálkozásokat, és ott tevékenykedik, ahol szükséges”.

Az egyik terroristát a São Paulo-Guarulhos repülőtéren vették őrizetbe, amikor éppen leszállt Libanonból – jelentette az O Globo című Rio de Janeiró-i lap.

A hatóságok úgy vélik, hogy a férfi már a támadások végrehajtásához szükséges információkkal érkezett.

A Zsidó Világkongresszus adatai szerint Brazíliában mintegy 92 000 zsidó él, ezzel Brazíliáé a világ 10. legnagyobb zsidó közössége, ami Argentína után a második legnagyobb Latin-Amerikában.

Vallottak a terroristák: Irán kérésére halasztották el az eredeti támadást

Új információk láttak napvilágot az október 7-i mészárlásban részt vevő Hamász-terroristák kihallgatása során.