Szaúd-Arábia arab és iszlám csúcstalálkozót tart a gázai konfliktusról

Szaúd-Arábia az elkövetkező napokban arab és iszlám nemzetek csúcstalálkozójának ad otthont az izraeli-palesztin konfliktus megvitatására – közölte szerdán Szaúd-Arábia befektetési minisztere.

„A héten, a következő napokban Szaúd-Arábia rendkívüli arab csúcstalálkozót fog összehívni Rijádban” – mondta Khalid Al-Falih szaúdi befektetési miniszter a Bloomberg New Economy Forum szingapúri rendezvényén.

„Rövid távon az lenne a cél, hogy a csúcstalálkozókat Szaúd-Arábia vezetésével összehozzuk, hogy a konfliktus békés megoldása felé haladjunk”.

Ebrahim Raiszi iráni elnök vasárnap Szaúd-Arábiába utazik az Iszlám Együttműködési Szervezet csúcstalálkozójára – jelentette az Etemadonline hírportál, amely az első iráni államfői látogatás azóta, hogy Teherán és Rijád márciusban egy Kína által közvetített megállapodás keretében véget vetett az évek óta tartó ellenségeskedésnek.

Falih azt is elmondta, hogy Szaúd-Arábia csúcstalálkozót hív össze az afrikai nemzetekkel is, de erre időpontot egyelőre nem mondott.

Vallottak a terroristák: Irán kérésére halasztották el az eredeti támadást

Új információk láttak napvilágot az október 7-i mészárlásban részt vevő Hamász-terroristák kihallgatása során.