„Nagy kása van az emberek fejében Izraellel és Palesztinával kapcsolatban”

„Szerencsére úgy tűnik, hogy ez a kicsi, de hangos aktivista kisebbség narratívája” – írja Washingtonban járva Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus szakmai igazgatója

„Az őszies Washington DC egyébként nagyon szép, és majd írok jót is. De azért hadd jegyezzem meg, hogy nagy kása van az emberek fejében Izraellel és Palesztinával kapcsolatban.

Amikor a megtámadott áldozatból a narratívában agresszor válik, és amikor pont az amerikai társadalom nem ismeri fel a párhuzamokat a 9/11-es terrortámadásokkal, na az probléma.

A nagy jólétnek ilyen ára van. Szerencsére úgy tűnik, hogy ez a kicsi, de hangos aktivista kisebbség narratívája,

ami a néhány napja általam megosztott Economist kutatásból is látszik. Sajnos az amerikai egyetemek diákjainak egy jó része ezt a narratívát osztja. A következő napokban több amerikai egyetemre megyünk, kíváncsian figyelek majd.

A képek Washington DC-ben a Fehér Ház körül készültek. Tegnap valamelyik amerikai lap egyébként kiszivárogtatta, hogy az amerikai külügyminisztérium munkatársai elégedetlenek Biden Izrael melletti kiállásával, és óvatosabb politikát szeretnének az arab világ felé.”

Gad Saad: A zsidók még akkor sem lehetnek áldozatok, amikor lemészárolják őket

A Nyugatot megfertőzte az áldozatmentalitás – írja a zsidó gondolkodó.

Képek:Bendarzsevszkij Anton/Facebook

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.