Fegyvert ragadnak az izraeli nőt

A legnagyobb védelmi kiképző iskola száz százalékos növekedésről számol be a női fegyvertartási engedélykérelmek számában; megugrott a krav maga tanfolyamokra beiratkozottak száma is.

A Hamász október 7-i támadása után egyre több nő tanul védekezni. Sokan krav maga órákra járnak, míg mások, például a Caliber 3 iskolában fegyverviselési engedélyt szereznek.

Izrael vezető terrorelhárító, védelmi és biztonsági iskolája, a Caliber 3 a hadsereg, a rendőrség, a különleges egységek és civilek számára kínál harci kiképzést.

A Caliber 3 egyik szolgáltatása a fegyvertartási engedély megszerzésére jogosultak kiképzése a fegyverek használatára. Az iskola vezetője, Sharon Gat azt a The Jerusalem Post megkeresésére azt mondta, hogy azt tapasztalták, hogy a fegyvereket kereső nők száma masszívan megnőtt.

„Október 7-e óta sok nő jön a Caliber 3-hoz, hogy engedélyt szerezzen és kiképzést kapjon” – mondta.

„Azért teszik ezt, mert sok nő egyedül jár az utcán, egyedül él, vagy egyedül van otthon, amíg a férje távol van.”

Gat elmondta, hogy a korábbi hadműveletek és háborúk során ő is látta a fegyvereket kereső nők számának növekedését, de az elmúlt hetekben a számok minden eddigit felülmúltak, több száz százalékos növekedést tapasztalt.

Az izraeli nők azonban nem csak fegyvereket keresnek. Gat elmondta, hogy a nők körében a krav-maga önvédelmi módszer elsajátítása iránt is masszívan megnőtt a kereslet.

Gat szerint a védekezéshez fegyvert kereső nők tömeges növekedése rendkívül indokolt.

„Október 7-én azt láttuk, hogy az otthon fegyverrel rendelkező embereknek jelentősen nagyobb esélyük volt megmenteni családjaikat”

– mondta.

„Egy ilyen támadás Jeruzsálemben, Jaffában vagy Akkonban is megtörténhetne”.

A jelenleg fegyvertartási engedélyért folyamodó nők soha nem szolgáltak az IDF-ben, és soha nem gondolták, hogy fegyverük lesz, de Gat szerint ez nem jelent biztonsági kockázatot, amennyiben megfelelő kiképzést kapnak.

Míg az amerikai kutatások azt mutatják, hogy az otthonokban védelmi céllal fegyvert tartani sokkal veszélyesebb, mint fegyvert nem tartani, Gat úgy véli, hogy az izrael gyakorlat, ahol engedélyhez kötött a fegyvertartás, sokkal biztonságosabb.

„Izrael logikusan jár el, hogy kiszűri, hogy olyan ember ne kapjon fegyvert, akinek bűnözői vagy terrorista múltja van, vagy akinek mentális problémái vannak”

– mondta.

„Mindenkinek, aki alkalmas arra, hogy fegyvert birtokoljon, egy napos képzésen kell részt vennie, és ezt évente egyszer megismételni.”

Általánosságban elmondható, hogy Izraelben a fegyvertartási engedély megszerzéséhez legalább három év az országban kell lakni, 27 év felettinek kell lenni, ha valaki nem szolgált a hadseregben, illetve 21 évesnek, ha igen, érteni kell a héber nyelvet, és büntetlen előéletűnek kell lenni. Előnyben részesülnek bizonyos szakmák, például idegenvezetők vagy tanárok. Ha valaki az ország veszélyes területein, például Júdeában és Szamáriában él, szintén jogosult lehet a fegyvertartási engedélyre. Az engedély iránti kérelemnek orvosi vizsgálatot is tartalmaznia kell.

Gad Saad: A zsidók még akkor sem lehetnek áldozatok, amikor lemészárolják őket

A Nyugatot megfertőzte az áldozatmentalitás – írja a zsidó gondolkodó.