Izrael elpusztítására hergelte a tömeget a londoni rendőrség jogi tanácsadója  

man in green and black jacket wearing black cap

Attik Malik volt a Londoni Muszlim Közösségek Fórumának elnöke, amelyet a Metropolitan Police „a stratégiai tanácsadó testületének” minősített.

A londoni Fővárosi Rendőrség elbocsátotta Attik Malik ügyvédet, miután a Telegraph közzétett egy 2021-es videót, amelyen Malik egy palesztinbarát tömeghez beszélt Lutonban, és azt skandálta, hogy „A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz!” (ez az egyik leggyakrabban ismételt rigmus Izrael megsemmisítésére).

Az elmúlt egy hónap során tartott palesztinpárti tüntetések idején Malik jogi tanácsadójaként volt jelen a rendőrség műveletirányító központjában

Ez azért is különösen kínos, mivel a rendőrséget rengeteg kritika éri, amiért nem lép fel kellő hatékonysággal a dzsihádra felszólító tüntetőkkel szemben.

A rendőrség ezekre a kritikákra válaszul korábban közölte, hogy

a „dzsihád” szónak több jelentése van, és annak skandálása „nem feltétlenül igényel rendőri intézkedést”.

Malik 2021-es beszéde:

Met Police adviser led ‘from the river to the sea’ chant

A hard-Left activist who was filmed leading chants of „from the river to the sea” at a pro-Palestinian rally is an adviser to the police on their response to protests over the Israel-Hamas conflict, The Telegraph can disclose.

A Fővárosi Rendőrség a Malikról nyilvánosságra került videóra úgy reagált, hogy megszakította a kapcsolatot Malikkal és a Londoni Muszlim Közösségek Fórumával, továbbá közölte, hogy „vizsgálják az esetet”.

„Mindenféle hátterű emberrel beszélgetünk, hogy megértsük a rendészeti tevékenység közösségükre gyakorolt hatását. E munka részeként a fővárosi rendőrség számos tanácsadó csoportot támogat, és együttműködik velük”

– nyilatkozta Ade Adelekan, a Fővárosi Rendőrkapitányság helyettes biztosa.

„Előfordulhat, hogy e csoportok tagjainak olyan nézetei vannak, amelyeket nem támogatunk” – tette hozzá.

Gad Saad: A zsidók még akkor sem lehetnek áldozatok, amikor lemészárolják őket

A Nyugatot megfertőzte az áldozatmentalitás – írja a zsidó gondolkodó.

Napi Németország: a migránsok nyomására új nevet kap az Anne Frank óvoda

Még a nyitott társadalmat hirdető szervezetek is felháborodtak a döntésen.