Nem jó jel: Oroszország állhat a párizsi zsidók házainak megjelölése mögött

Az Europe 1 értesülései szerint a francia rendőrség letartóztatott egy moldovai házaspárt, azután, hogy Párizs 10. kerületében egy festékszóróval körülbelül hatvan Dávid-csillagokat festettek fel.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, egyes esetekben olyan házakat vettek célba, amelyekben zsidók laknak, míg másutt az antiszemita összeesküvés-elméletekhez kapcsolódó épületeket, például bankokat festettek le Dávid-csillaggal.

„Ez nem egy kifejezetten zsidó környék. Megkérdeztem az egyik csillaggal megjelölt épület portásától, él-e ott zsidó. Nem tudta megmondani” – mondta az eset kapcsán egy francia zsidó újságíró.

„Feltételezem, azért, mert bárki is csinálta, egyszerűen csak megnézte a neveket a kaputelefonon, és azt hitte, hogy zsidók”

– tette hozzá.

Egy helyi lakos, aki szemtanúja volt a Dávid-csillagok felfestésének, azonosította az elkövető férfit és nőt. A házaspár a letartóztatás után bevallotta, hogy a bűncselekményt „egy harmadik fél utasítására követték el”.

Az Europe 1 információi szerint a két moldovai elárulta, hogy egy oroszországi „magánszemély” bérelte fel őket az akció végrehajtására.

Az Izrael és Hamász közötti háború kezdete óta 857 antiszemita cselekményt rögzítettek Franciaországban, és 425 embert tartóztattak le a hatóságok.

Ajvé: a Wagner-csoport láthatja el légvédelemmel Izrael északi ellenségét

Hírszerzési értesülések szerint a Kreml zsoldosaitól kaphatnak légvédelmet a libanoni terroristák.

Elképesztő jelenetek: zsidókat akartak lincselni Oroszországban!

A biztonsági erők sem tudták megfékezni a repülőteret megrohamozó vérszomjas tömeget.