Öngyilkos merényletre készült egy palesztin terrorista Brüsszelben

Előállítottak Brüsszelben egy 23 éves palesztin férfit, aki a belga menekültügyi hivatal (Fedasil) információi szerint öngyilkos robbantásos merényletben mártírként akart meghalni – jelentette szerdán rendőrségi forrásokra hivatkozva a La Derniere Heure című belga lap internetes oldala.

A férfit szerdán nem sokkal dél után állították elő a belga főváros Anderlecht nevű negyedének egyik szállodájában, az őrizetbe vételt megerősítette a területileg illetékes brüsszeli rendőr-főkapitányság is.

A palesztin férfi szeptember 26-án nyújtott be menedékjog iránti kérelmet Belgiumban.

Miután egy későbbi időpontban ismét megjelent a menekültügyi hivatalban, a férfi bejelentette:

mártírként kíván meghalni, mivel megtudta, hogy egész családja meghalt Gázában.

A kijelentést követően a fenyegetőző előkerítésére országos hajtóvadászatot indítottak Belgium valamennyi rendőri egységének bevonásával. A brüsszeli ügyészség megerősítette az esetet, azonban nem kívánta kommentálni.

A hírportál emlékeztet, a belga rendőrség minden biztonsági fenyegetésről szóló bejelentést rendkívüli figyelemmel kísér azt követen, hogy október 16-án egy tunéziai féri terrortámadást követett el Brüsszelben. A fegyveres támadásban két svéd állampolgár életét vesztette. Belgiumban „súlyos fenyegetésre figyelmeztető” hármas fenyegetettségi szint van érvényben.

Terrortámadást hiúsítottak meg Izrael brüsszeli nagykövetségénél

Két 15 éves csecsen, illetve két 16 éves francia és belga fiút tartóztatott le a rendőrség.