Terrortámadást hiúsítottak meg Izrael brüsszeli nagykövetségénél

A francia sajtó arról számolt be, hogy augusztusban meghiúsítottak egy, a brüsszeli izraeli nagykövetség elleni terrortámadási kísérletet.

A hírek szerint két 15 éves csecsen származású fiút, illetve két 16 éves francia és belga fiút tartóztattak le, miután azt tervezték, hogy késekkel és gépkarabélyokkal felfegyverkezve megtámadják az izraeli nagykövetséget. A tervük az volt, hogy meggyilkolják a rendőröket a bejáratnál, majd felrobbantsanak egy robbanóanyaggal megrakott autót.

A rendőrségi vizsgálat megállapította, úgy számoltak, ha lesznek túlélők, akkor őket is megölik. A gyanúsítottak közötti levelezés egy videojáték üzenőfalán és egy WhatsApp csoporton keresztül történt.

„Célunk a zsidók terrorizálása”

– írták egymásnak.

A letartóztatott francia tinit többször megbüntették már az iskolában, miután arról énekelt, hogy franciákat fog ölni. A 16 éves fiatal állítólag hasonló támadást tervezett már júniusban, akkor túszokat is akart ejteni.

A hatóságok szerint mind a négy fiatal az Iszlám Állam dzsihádista ideológiájának a híve.

Berlinisztán: 65 német rendőrt juttatott kórházba a Hamász-párti csőcselék

Elszabadult a pokol, amikor a rendőrség megpróbált feloszlatni egy Izrael-ellenes tüntetést a berlini „kis Gázának” nevezett Neuköllnben.